Nyhet

Anna Ternheim släpper ny singel och ger sig ut på vårturné

Anna Ternheim släpper singeln Orkanen från sitt kommande album Psalmer Från Sjunde Himlen, ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld. Albumet släpps i januari, och till våren väntar en turné runtom i Sverige.

Efter att ha släppt sin första svenska låt Nära Dig i augusti, återvänder Anna Ternheim med den nya singeln Orkanen. Låten är den andra singeln från hennes kommande album Psalmer Från Sjunde Himlen, som släpps den 17 januari 2024.

Albumet är ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent, där de både har skrivit och producerat musiken tillsammans med Ternheim.

Den nya singeln, Orkanen, beskriver Anna Ternheim som en låt om slutgiltiga avslut, men med en ljus underton av försoning.


– Orkanen är en låt som handlar om när det tar slut, det definitiva och slutgiltiga. Det finns något ljust i den ändå, någon slags förlikning över det som blev, säger hon i ett pressmeddelande.

Låten föddes spontant under en session i Joakim Bergs studio, där en enkel ackordföljd blev grunden till den färdiga låten.

– Vi hade jobbat hela dagen i Jockes studio. Vi var i princip klara men dröjde oss kvar och började lyssna på musik och snacka. Martin spelade upp en demo med en väldigt fin ackordföljd, vi andra hängde på och så föddes Orkanen, den skrev sig själv på en halvtimme. Jag har fortfarande kvar demon i min telefon, speciellt ögonblick för låten kändes så stark och självklar, berättar hon.


Sverigeturné väntar

Under våren 2024 ger sig Anna Ternheim ut på turné, där hon kommer att framföra låtar från det nya svenska albumet för första gången live. Turnén kommer bland annat inkludera två konserter både i Stockholm och Göteborg, samt stopp på flera andra orter i Sverige.


Om turnén berättar Anna att det känns både spännande och nervöst att framföra sin nya svenska musik inför publik.

– Att åka ut med en svensk skiva i ryggen känns både spännande och nervöst, lite som att börja om. Jag har ju släppt musik på engelska i 20 år och byggt mina liveframträdanden kring det. Nu kommer konserten vila på tio helt nyskrivna låtar och andra svenska låtar och samarbeten jag varit involverad i under åren som gått. Det kanske blir nåt gammalt också, tanken är inte att klippa med mitt förflutna, bara att göra något nytt den här gången, säger hon.

Hon har även valt att uppträda på mindre scener för att få närmare kontakt med sin publik, liknande hur hon började sin karriär.


– Jag har valt klassiska klubb- och teaterscener runtom i landet som för mig närmre publiken, lite som det var när jag började.

Turnéplan 2025:

12/3 Stockholm, Södra Teatern
13/3 Stockholm, Södra Teatern
19/3 Uppsala, Katalin
20/3 Norrköping, Flygeln
21/3 Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
22/3 Falun, Magasinet
28/3 Malmö, Palladium
29/3 Malmö, Palladium
2/4 Nyköping, Culturum
3/4 Skövde, Skövde Kulturhus
4/4 Helsingborg, The Tivoli
5/4 Karlshamn, The Pot
9/4 Karlstad, Scalateatern
10/4 Göteborg, Stora Teatern
11/4 Göteborg, Stora Teatern


Biljetterna till turnén släpps den 14 oktober kl. 10.00.

LÄS OCKSÅ: Kent-medlemmarna och Anna Ternheim i nytt samarbete

ANNONCE