Nyhet

Billie Eilish om livet utan sociala medier: ”Nu har jag balans”

Billie Eilish har valt att stänga av alla sina sociala medie-konton och raderat apparna. Det berättar hon i en intervju med Vogue, där hon också beskriver hur hon nu hittat en bättre balans mellan det privata och offentliga livet.

Billie Eilish har stängt av sina konton på sociala medier och raderat apparna från sin telefon. I en intervju med Vogue berättar hon om beslutet och hur hon nu får veta om sina framgångar via andra, som när hon nyligen fick reda på att hon var den mest strömmade artisten i augusti genom ett sms.

Den 22-åriga artisten gör fortfarande inlägg då och då, men upplever att hon nu har hittat ett sätt att balansera sitt privatliv med det offentliga. Hon förklarar att hon tidigare lät fansens reaktioner påverka hur hon mådde.

– Om jag var lycklig i livet var det för att folk älskade mig på nätet. Om jag var ledsen var det för att folk inte gjorde det, säger Billie Eilish till Vouge.


I samma intervju berättar artisten om sitt politiska engagemang i det kommande presidentvalet i USA. Hon berättar bland annat om sitt stöd för demokraternas kandidat Kamala Harris.

– Många av mina fans kommer att rösta för första gången. Till dem säger jag: "Gillar ni frihet? Första kvinnliga presidenten? Det vore fantastiskt", säger Eilish.

LÄS OCKSÅ: Billie Eilish stöttar Harris: "Avgörande val för mänskliga rättigheter"


ANNONCE