Nyhet

Bruce Springsteen om Trump: "Vissa är helt enkelt galna"

Bruce Springsteen reflekterar över Donald Trumps väljarstöd och menar att vissa röstar på honom av ekonomiska skäl, medan andra gör det som en proteströst mot ett system som svikit.

Bruce Springsteen, den 75-årige rocklegendaren, berättar i en intervju med The Times att han valde musiken eftersom han inte var bra på något annat.

– Jag hade gjort lite fysiskt arbete och visste att jag hellre skulle vara musiker, oavsett om det var på Madison Square Garden eller en liten klubb en fredagskväll, säger Springsteen.

Han beskriver sig själv som att han ”aldrig varit världslig”, men har ändå engagerat sig i politik och stöttat Demokraterna under de senaste åren, bland annat genom att ha Michelle Obama på scen med tamburin.


Springsteen tror att Donald Trump inte kommer att vinna igen, men menar att hans popularitet kan kopplas till den känsla av meningslöshet som spridit sig i landsbygdsområden där fabriker stängts – ett tema som Springsteen ofta tagit upp i sina låtar.

– Vissa ser Trump som en proteströst för att systemet inte tagit hand om dem som det borde. Vissa röstar på honom bara för sin egen plånboks och lägre skatters skull. Andra är helt enkelt galna.

Tidigare i oktober gick Springsteen ut med en video på sociala medier där han visade sitt stöd till Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris. Han är en av flera kända artister som gjort detsamma – däribland Taylor Swift, Billie Eilish, Cardi B, Bon Iver och Stevie Wonder.


LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteen ger sitt stöd till Kamala Harris

ANNONCE