Nyhet

Diddy överklagar häktningen – vill bli fri mot borgen

Sean "Diddy" Combs, som har suttit häktad i New York i tre veckor, försöker nu få tillstånd en frigivning. Världsstjärnans advokater har lämnat in en överklagan mot beslutet att hålla honom kvar i häktet utan möjlighet till borgen, rapporterar TMZ.

Försvaret menar att den pågående häktningen huvudsakligen beror på den omfattande medieuppmärksamheten kring fallet, och att det inte finns någon risk att Sean "Diddy" Combs skulle fly. Som en del av argumentationen uppger advokaterna att deras klient går med på att genomgå veckovisa drogtester och att hålla sig borta från jurymedlemmarna.

Under den senaste tiden har Combs anklagats för allvarliga brott. Förra veckan lämnade 120 personer in en stämningsansökan mot honom, där han bland annat anklagas för våldtäkt och sexuella övergrepp. Dessa stämningar är de senaste i en lång rad rättsfall mot den amerikanske hiphopmogulen, som även tidigare har åtalats för bland annat sexövergrepp, misshandel och utpressning.

Den rättsliga processen mot Combs tog fart förra året när hans tidigare flickvän, Cassie Ventura, anklagade honom för övergrepp. Åklagarna hävdar att Diddy har lett ett omfattande "sexbrottsimperium", där kvinnor ska ha tvingats till att delta i dygnslånga sexuella akter med manliga prostituerade.


LÄS OCKSÅ: Advokat: 120 personer stämmer Diddy för sexbrott

ANNONCE