Nyhet

Här är temat för ”Musikhjälpen” 2024

Musikhjälpen 2024 sätter ljuset på rätten att överleva sin graviditet. Under en vecka i december samlas pengar in till insatser för att förbättra vården för gravida och nyblivna mödrar i utsatta delar av världen.

Temat för årets upplaga av Musikhjälpen är "Alla har rätt att överleva sin graviditet". Evenemanget kommer att sändas från Stora torget i Sundsvall den 9 till 15 december via Sveriges Radio P3 och SVT Play. Som vanligt låses tre kända programledare in i glasburen för att under 144 timmar direktsända radio och tv dygnet runt. Kända artister och andra gäster kommer att delta för att samla in pengar och sprida kunskap om årets tema.

Enligt Radiohjälpen förlorar en kvinna livet varannan minut världen över i samband med graviditet och förlossning, och situationen är särskilt allvarlig i låg- och medelinkomstländer där tillgången till adekvat vård ofta är begränsad.

– Att säkerställa kvinnors sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa är grundläggande för individen, familjen men också för hela samhället, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.


De pengar som samlas in under Musikhjälpen 2024 ska gå till insatser som förbättrar tillgången till vård före, under och efter förlossningen, samt till att erbjuda säkra aborter – en åtgärd som kan minska risken för allvarliga komplikationer och dödsfall.

LÄS OCKSÅ: Här är de mest önskade låtarna under Musikhjälpen

ANNONCE