Nyhet

Metalbandet ställer in turné – efter "interna utmaningar"

Metalcorebandet As I Lay Dying ställer in sin kommande Europaturné efter medlemsavhopp och interna problem.

Det amerikanska bandet As I Lay Dying ställer in sin kommande Europaturné på grund av "interna utmaningar". Beskedet kom via arrangören FKP Scorpio i en Facebook-post, där de meddelade att turnén, som inkluderade spelningar i både Göteborg och Stockholm, inte kommer att bli av.

De senaste veckorna har präglats av turbulens för bandet, som har tappat tre medlemmar kort före lanseringen av deras åttonde album Through Storms Ahead, planerat att släppas den 15 november.

De avhoppade medlemmarna – basisten Ryan Neff, gitarristen Ken Susi och trummisen Nick Pierce – anslöt till bandet så sent som 2022 efter att sångaren Tim Lambesis frigavs från fängelset. Lambesis dömdes 2014 för att ha anlitat en torped för att mörda sin dåvarande fru, rapporterar The Independent, något som fortsatt påverkat bandets dynamik.


Först att lämna bandet var Neff, som i fredags skrev på Instagram att han beslutat att gå vidare från As I Lay Dying. Samtidigt meddelade även bandets manager sin avgång i ett inlägg på sociala medier, där han tydliggjorde att han inte kommer att svara på frågor om sitt beslut.



LÄS OCKSÅ: Metalsångare erkänner planerat mord

ANNONCE