Nyhet

Oasis-fans gömmer droger inför nästa års spelningar

Beroenderådgivare varnar för att droger har gömts i Manchesters Heaton Park inför Oasis återföreningsspelningar nästa år. Fans uppges ha planerat olika sätt att smuggla in droger, och arrangörer uppmanas vara på sin vakt.

Det var i augusti som Oasis meddelade sin efterlängtade återförening och tillkännagav en rad konserter i Storbritannien och Irland. Bandet har uppgett att dessa blir deras enda spelningar i Europa, men fler konserter i USA, Kanada, Mexiko och Australien har annonserats.

I Manchester kommer de att spela fem utsålda kvällar i Heaton Park, där omkring 80 000 fans väntas närvara.

Enligt rehabcentret Providence Project har medlemmar inom beroendevården uppgett för tidningen The Sun att droger redan har gömts i parken.

"Vi vill varna arrangörerna för att vara extra vaksamma", säger de, och tillägger att personer har berättat om olika sätt att smuggla in droger, bland annat genom glowsticks, leksaker, merchandise och gipsförband.


Paul Spanjar, chef på behandlingscentret, kommenterar uppgifterna till tidningen:

"Oavsett om det handlar om förorenade ecstasy-tabletter, kokaininducerad hjärtattack eller cannabisframkallad psykos, är verkligheten att även om droganvändning kan kännas relativt säker och socialt accepterad, så leker man fortfarande med döden."

Liam Gallagher, sångare i Oasis, kommenterade nyheten med en skämtsam tweet:


"Jag gjorde det för flera år sedan när jag skulle se påven i HP, det är inget nytt."


När ett fan senare frågade honom på X: "Vilka är dessa källor och varför pratar de alltid med The Sun", svarade han: "För att de inte har någon själ."

LÄS OCKSÅ: Gallagher-bröderna dissar media – ger inga intervjuer

ANNONCE