Nyhet

Robert Smith om The Cures framtid: "Då lägger vi ner"

The Cure planerar att ge sig ut på en världsturné under 2025, i samband med sitt 50-årsjubileum. Samtidigt avslöjar Robert Smith att bandet snart släpper nytt material och att en tredje skiva är på gång – och att slutet kan vara nära.

The Cure planerar att ge sig ut på en omfattande världsturné under 2025, vilket kan komma att sammanfalla med bandets 50-årsjubileum. Det avslöjade frontmannen Robert Smith i en nyligen publicerad intervju på bandets hemsida. I intervjun berättar han även om arbetet med bandets fjortonde album, Songs Of A Lost World, samt ytterligare två albumprojekt.

För att fira lanseringen av Songs Of A Lost World kommer bandet att uppträda i London vid två tillfällen. Den 30 oktober spelar de för BBC Radio 2 och den 1 november håller de en intim releasekonsert på Troxy. Inga fler turnédatum är dock inbokade för tillfället.

I intervjun, som gjordes tillsammans med Matt Everitt, delar Smith med sig av bandets framtidsplaner. Han avslöjar att ytterligare ett nytt album nästan är färdigställt och att en tredje skiva är på gång. Planen är att slutföra ett av dessa album innan de ger sig ut på turné igen nästa år.


– Vi drar igång igen nästa år. Jag måste avsluta det andra albumet. Vi tänkte spela på festivaler nästa år, men jag bestämde att vi inte skulle spela något under sommaren. Nästa gång vi står på scen blir på hösten 2025, säger Smith.

Smith fortsätter att förklara att bandet troligen kommer att spela regelbundet fram till nästa stora jubileum 2029.

– Jag fyller 70 år 2029, och då är det 50-årsjubileum för det första Cure-albumet. Det är slutet, verkligen slutet. Om jag lever så länge, så är det slutet.


Bandet firade sitt 40-årsjubileum 2018 och 2019 med stora konserter, bland annat för över 65 000 fans i Hyde Park och huvudakter på Glastonbury och Way Out West i Göteborg.

ANNONCE