Nyhet

Sångaren Nell Smith död – blev bara 17 år

Den kanadensiska artisten Nell Smith, känd för sitt samarbete med The Flaming Lips, har avlidit vid 17 års ålder.

Under en konsert med Flaming Lips den 6 oktober delade bandets frontman Wayne Coyne den tragiska nyheten med publiken och förklarade att Nell Smith hade omkommit i en bilolycka, rapporterar Billboard.

Innan bandet spelade låten Everything Has Changed sa Coyne: "Vi har ett mycket sorgligt besked ikväll. Vår kanadensiska vän Nell, som vi spelade in ett fantastiskt album med för tre år sedan, fylld med låtar av Nick Cave, dog i en bilolycka igår kväll."

Coyne uttryckte även att musiken återigen påminner om hur viktigt det är att vara omgiven av människor man älskar. Nell Smith hade förberett sig för att släppa sitt debutalbum 2025, som redan hade fått stöd genom en framgångsrik Kickstarter-kampanj.


Simon Raymonde från Bella Union, bolaget som skulle ge ut albumet, delade sin sorg på Instagram: "Vi är alla chockade och förkrossade över den plötsliga och tragiska bortgången av vår artist och kära vän Nell Smith. Av respekt för Nells sörjande familj kan vi inte ge några ytterligare kommentarer i nuläget."


 

Nells relation med The Flaming Lips började 2018, då hon som 12-åring fångade Coynes uppmärksamhet genom att dyka upp på en av deras konserter klädd i en papegojdräkt. Trots hennes korta tid i musikbranschen hann hon göra ett starkt intryck, särskilt genom sina tolkningar av Nick Caves musik tillsammans med Flaming Lips.

LÄS OCKSÅ: Flaming Lips släpper ölspäckad vinyl


ANNONCE