Nyhet

The Sphere får en tvilling – nästa stora arena avslöjad

En ny sfärisk arena med LED-skärm, den andra i världen, ska byggas i Abu Dhabi.

The Sphere i Las Vegas, den sfäriska arenan med världens största LED-skärm, ska få en ny tvillingarena. Detta meddelade Sphere Entertainment Group och Abu Dhabis kultur- och turistmyndighet (DCT) gemensamt under tisdagen. Än så länge har inga datum för byggstart eller invigning offentliggjorts.

I ett uttalande till Variety berättade DCT:s ordförande, Mohamed Khalifa Al Mubarak, att samarbetet ligger i linje med Abu Dhabis turismstrategi för 2030. Han betonade att projektet stärker stadens status som en internationell knutpunkt för kultur och innovation, samt höjer standarden för uppslukande upplevelser och kulturella erbjudanden.

Diskussionerna om en ny sfär i Abu Dhabi inleddes i december förra året, efter att ett tidigare förslag om en liknande arena i London inte realiserats. Londons sfäriska arena, som först presenterades 2018, skulle ha haft en kapacitet på 21 500 besökare och blivit Storbritanniens största konsertarena. Dock mötte projektet motstånd från boende i området, som uttryckte oro över påfrestningar på infrastrukturen och potentiella hälsorisker. Londons miljökommitté varnade även för oacceptabla ljusnivåer, då byggnaden skulle täckas av cirka en miljon LED-lampor.


LÄS OCKSÅ: U2 invigde arena med världens största LED-skräm – se klipp här

ANNONCE