Albumrecension

Ännu ett imponerande alster från evigt unga samhällspunkare

True North - Bad Religion

Bad Religion

True North

GAFFA.se - allt om musik

Det är en sann fröjd att få följa Brooks Wackermans rappa trumspel och Jay Bentleys slingrande basgångar på ännu en Bad Religion-skiva. Rytmsektionen är tung, stabil och medryckande och tempot på True North måste vara det mest konsekventa sedan gruppen släppte Against The Grain 1990. Härligt också att sextetten åter känns angelägen sedan den ljumma föregångaren som lite olyckligt kom att markera Bad Religions 30-årsjubileum.

Låtskrivarna har enats om att gå tillbaka till rötterna för att leverera korta, kärnfulla utbrott av melodier och tankfulla texter (endast ett spår drar över treminutersstrecket), och Joe Barresi − som fått producentuppdraget för tredje gången
gör en briljant insats. Här finns ett otal exempel på rasande snabb melodisk hardcore samt ett par lugnare låtar som framhäver dynamiken i Bad Religions karakteristiska uttryck.

Gitarristerna Brett Gurewitz, Greg Hetson och Brian Baker bjuder på glödande riff och ett par bländande solon och Greg Graffin presterar ovanligt väl i mikrofonen. True North introducerar egentligen ingenting nytt eller oväntat till Bad Religions stolta manifest. Sextetten förfinar bara sitt hantverk och belönar lojala fans med ännu ett imponerande alster.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE