Nyhet

Bad Religion ställer in festivalspelning – Millencolin ersätter

Det amerikanska punkbandet Bad Religion ställer in hela sin Europaturné till följd av en familjetragedi hos en av bandmedlemmarna.

Detta påverkar även deras tilltänkta spelning på Malmöfestivalen där de skulle ha spelat på Stortorgets scen tisdagen den 16 augusti. Nu meddelar arrangören att punkbandet Millencolin från Örebro ersätter.

Som en av Sveriges största rockexporter så har bandet genomfört flera världs- och Europaturnéer. Från deras debutalbum Same Old Tunes (1994) till senaste plattan SOS (2019) har Millencolin under tre decennier gett fansen melodiös punk.

GAFFAs recensent beskrev det sistnämnda albumet som att bandet "piskar nytt liv i en av rikets största rockexporter". Vidare beskrevs albumet som att "SOS bjuder på refrängstarka låtar, lättnynnade melodier, och karriärens hittills mest vuxna anslag. Nicola Sarcevic har blivit raspigare i rösten och kollegorna river loss hårdare riff. Allt detta är välkommet; det är ett kvartssekel kvartetten startade i Örebro och nionde studioalbumet förtjänar en värdig inramning". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Nu kommer bandet till Malmöfestivalen som en del av sitt 30-årsjubileum. Millencolin spelar på tisdag 16 augusti på Stora Scenen.

LÄS OCKSÅ: The Hellacopters släpper träskor

ANNONCE