x

EP-PREMIÄR: Death Team guidar oss igenom alla fem spår

EP-PREMIÄR: Death Team guidar oss igenom alla fem spår

Death Team fortsätter att gäcka våra sinnen med magnifik musik! Idag vankas EP-premiär här på GAFFA och vi bad duon att skriva några rader om varje spår, för att få ut ännu mer av magin. Lyssna på EP:n här och läs på om musiken, förmodligen den bästa av kombinationer.

We Don't Care if You Have Fun

– Den här är en av de första låtarna vi gjorde ihop. Vi föreställde oss att vi gjorde en låt om ett fiktivt riktigt bad-ass cheerleadinglag vid namn Death Team. Någon dag senare förstod vi att Death Team var ett riktigt bra bandnamn och tog det till oss själva istället. Kvar blev en låt om ett kaxigt cheerleadinglag som är där för sin egen skull.

High-five Lifestyle

– I den här låten blandar vi referenser ur Disneys sagovärld med Stockholms mingelvärld. Den handlar om att inte ta ansvar över sina egna handlingar och om att bara låta sig glida med och njuta av vad livet erbjuder. Att ha på sig prinsessklänning och sneakers samtidigt, vemod och lycka på samma gång.

Feel Like Dancing

– Ibland känner man bara att hjälp jag måste dansa. Så kände vi och så gjorde vi denna låt. Refrängen sjungs av vår kompis Canto. Vi har också märkt att refrängen går ganska bra att bugga till.

Soul

– Vår bandmedlem Mayka tror att själen finns medan Johan tror att själar inte finns. För något år sedan argumenterade vi väldigt mycket om detta och för att övertyga Johan om själens existens skrev Mayka den här låten.

Kids

– Den här låten handlar om Johans bakgrund som gängmedlem under sina uppväxtår i Vivalla/Örebro.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA