x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

LANY

Det är drömmigt, det är poppigt, det är Lany och nu är de här. Trion från Los Angeles intar Debaser Medis för sin första spelning på svensk mark. Uppvärmningen står österrikaren James Hersey för och han bjuder på synthiga kärlekslåtar, så var på plats i tid.

Debaser Strand, Stockholm, onsdag 14 september

VERONICA MAGGIO

Efter monsterkonserten på Stadion i Stockholm bjuder Veronica resten av landet på intima klubbspelningar. Till göteborgarna ger hon inte bara en, utan två. Den första går av stapeln klockan 19.00 och har åldergränsen 13 år, medan de som är myndiga kan njuta av den senare som börjar 21:30. Så kom kom kom, hon är nästan här.

Pustervik, Göteborg, torsdag 15 september

ANNA TERNHEIM

Anna Ternheim bestiger Stora scenen på Gröna Lund för att visa vad hon går för. Vänta er allt från Shoreline till låtar från fjolårets For The Young. Grammisvinnaren kommer att visa oss exakt vad kärlek och hjärtesorg är.

Gröna Lund, Stockholm, torsdag 15 september

DEERHOOF

Punk, hiphop, noise rock, metal, doo-wop – det är inte många genrer som Deerhoof inte vågat ta sig an. Deras 13:e fullängdare The Magic släpptes tidigare i år och vann kritikernas hjärtan, men det är live som bandet ska upplevas. Där de är så finns det kaos, kaos av den bästa sorten. 

Fasching, Stockholm, torsdag 15 september

THE JAYHAWKS

Bara tio minuter ifrån Deerhoof så bjuder countrybandet The Jayhawks på smakprov från deras senaste album Paging Mr. Proust. Fullängdaren, som producerades av R.E.M:s gitarrist Peter Buck, släpptes i april och nu är det vår tur att få höra låtarna live.

Nalen, Stockholm, torsdag 15 september

BACKYARD BABIES 

Sleazerockarna från Nässjö är tillbaka efter den fem-åriga pausen. Deras comeback tog formen av albumet Four By Four som släpptes 2015, och sedan kallade turnélivet på Dregen & co. Turnén är ännu igång, och bandet når Stockholm i slutet av veckan.

Gröna Lund, Stockholm, fredag 16 september

ELLEN SUNDBERG

Hon fortsätter att fånga Sveriges uppmärksamhet med sin americana. På fredag visar Ellen Sundberg huvudstaden var skåpet ska stå när hon uppträder med låtar från det nya, kritikerrosade albumet Cigarette Secrets.

Kulturhuset, Stockholm, fredag 16 september

VÅNNA INGET

Vånna Ingets höstturné är deras sista på en tid, bandet ska nämligen efter det börja skriva nytt material. Så missa inte smålänningarna nu.

Debaser Strand, Stockholm, fredag 16 september

TOMAS ANDERSSON WIJ

Efter att första säsongen av Tomas Andersson Wij Spelar Med sändes på SVT så var det självklart att det skulle skapas en till. Denna kväll kommer han att gästas av Lars Winnerbäck, där de kommer att “spela våra egna och varandras låtar, kompa varann och prata mycket”. 

Vasateatern, Stockholm, lördag 17 september

ZARA LARSSON

Vad behöver man säga? Succéstoryn fortsätter. Efter att ha visat USA och England vem de har att göra med så återvänder Zara Larsson hem för att visa oss hur långt hon har tagit sig. 

Liseberg, Göteborg, lördag 17 september

AVANTGARDET

Om debuten sa vi “det här är musik som behövs”. Det här är även en spelning som behövs. Missa inte den kritikerrosade duon när de återigen tar indiepop-världen med storm. 

Pustervik, Göteborg, lördag 17 september

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA