x

GUIDE: Här är årets julskivor

GUIDE: Här är årets julskivor

Med tanke på att första advent infaller nu på söndag, och med tanke på att det är en månad kvar till julafton, så får man väl se det som att vi nu går mot juletider. Vilket ju också betyder julmusik! Men vilka är det egentligen som släpper nytt i år? Det har GAFFA full koll på. Spana in guiden här nedan så du kan göra ett inköp och börja känna av julstämningen med en gång.

Rickard Söderberg - Make the Yuletide Gay 

Tenoren och Halmstadssonen Richard Söderberg släpper sin första julskiva. Till sin hjälp har han en stor symfoniorkester och ett löfte om att göra julen lite mer regnbågsskimrande. Välkända klassiker som O Helga Natt och When You Wish Upon A Star blandas med nyskrivna låtar som What If Santa Is Gay och Bethlehem i duett med Gunilla Backman.

She & Him - Christmas Party

She & Him som består av den välkända duon Zooey Deschanel och M. Ward släpper nytt julabum. Christmas Party blir deras andra efter A Very She & Him Christmas som kom ut 2011. Det nya albumet gästas av Jenny Lewis, systrarna Chapin och Steve Shelley från Sonic Youth.

Anna Stadling - American Tunes For Christmas

Tillsammans med musikerna Andreas Nordell och Pecka Hammarstedt har Anna Stadling tolkat låtar på sitt eget sätt med bland annat Elvis Presley, Dolly Parton, Aimee Mann och Johnny Cash.

"Jag vill ta med er på en resa genom julen, mörkret och kylan med hjälp av musiken. Allas våra jular är olika. Det måste dem få vara. Det här är min jul." Hälsar Anna Stadling.

Katie Melua - In Winter

Katie Melua har gett ut sex album i eget namn. Hennes vackra, milda stämma och hennes fina texter har värmt mångas hjärtan. Nu har hon tagit steget att dessutom vara medproducent till sitt nya album där hon sjunger tillsammans med kören Gori Women’s Choir. Albumet har hon valt att kalla In Winter och finns ute att lyssna på nu.

Gabriel Fors - Äntligen Jul

I samband med att artisten och körledaren släpper sin julskiva ger han sig också ut på en turné som till stor del täcker hela Sverige. Albumet innehåller tolv av Gabriels egna favoritlåtar, inklusive en nyskriven. Skivan innehåller också en duett med artisten Magnus Carlsson samt en låt där Åsa Jinder är med och spelar nyckelharpa. Självklart är en av hans körer, 200-mannakören Happy Voices, med också.

Carola Drömmen Om Julen

Det här är ett musikaliskt samarbete mellan Carola, producenten Peter Nordahl och kompositören/dramaturgen Ulla-Carin Nyquist. Albumet har en blandning av nyskrivna texter samt översättningar av Nyquist, instrumentala verk av Nordahl och traditionella julsånger.

"Carola är en av Sveriges bästa sångerskor, men jag ville göra ett album där hon inte behöver bevisa det igen. Det var min utgångspunkt för den här inspelningen med henne. Det är lugnt, vilsamt och andligt om du så vill", säger Peter Nordahl om albumet.

R. Kelly – 12 Nights Of Christmas

Den amerikanske R&B-sångaren, låtskrivaren och musikproducenten har släppt sitt första julalbum. Det innehåller tolv nyskrivna låtar. Kelly har sagt att han började skriva på albumet redan för två år sedan men att han inte tror på att bara släppa ett julalbum endast i syfte att sälja skivor. Därför väntade han med att släppa det för att hinna fånga det rätta ögonblicket.

Christer Sjögren, Marcos Ubeda & Magnus Johansson I Juletid 2016

Ett album bestående av välkända julklassiker. För 14:e året i rad bjuder Ubeda och Johansson in till en julkonsert och i år tillsammans med Christer Sjögren. De tre herrarna gör också en turné med nästan 60 konserter, främst i kyrkor runtom i Sverige och som tar sin start den 12 november och pågår fram till januari.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA