x

PREMIÄR: A Beautiful Friend och Jennie Abrahamson fångar distansen mellan människor


Pelle Ekerstam som gömmer sig bakom projektet A Beautiful Friend är aktuell med en ny singel och en EP som är på ingång. I låten Hard To Believe gästas han av ingen mindre än Jennie Abrahamson och tillsammans utgör de en perfekt duo.

Vi kan också se de båda musikerna tillsammans i låtens video – som har premiär här på GAFFA idag.

– Jag och Pelle träffades för länge sen, när båda var nyinflyttade i stan, säger Jennie Abrahamson till GAFFA.

– Vi var ett litet gäng som tydde oss till varann, startade band, repade ihjäl oss, tog våra första trevande steg i det "riktiga" musiklivet.

Den tiden blev hela språngbrädan till bådas nya Stockholmsliv.

– Nuförtiden sjunger vi inte tillsammans så ofta, men det är slående varje gång det händer hur hemma det känns. Alla de där dagarna vi var varandras förbundna trygghet i en ny tillvaro, alla de där timmarna vi nötte i vår källarlokal, det har liksom satt sig som ett imprint i mitt musikaliska hjärta. Så när Pelle frågade om jag ville sjunga på en låt på hans nya album var svaret givet. Vi kan liksom varandras röster på ett sätt man inte får uppleva så ofta, säger Jennie Abrahamson och Pelle Ekerstam fyller i:

– Videon försöker fånga distansen mellan människor. "Så nära men ändå så långt bort" som texten i låten också belyser. Vi lever sida vid sida men har svårt tänja på det vi kallar "kärlek" så pass att alla skulle inneslutas av den.

Se videon ovan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA