x

REPORTAGE: En rockkryssning pumpad med adrenalin

REPORTAGE: En rockkryssning pumpad med adrenalin

Adrenaline Cruise – en rockkryssning som levererar. GAFFA var på plats med skribent och fotograf.

Adrenaline Cruise arrangerad av Gain/ Sony Music Sweden ombord på M/S Cinderella är fylld till sista hytt. Rockarna som stiger ombord har kommit hitresta från hela landet samt en och annan sydeuropé. Förväntningarna är många. Nio band ska samsas om speltid på samma scen vilket kräver noggrann tajming, scensättning och soundcheck.

Kön till insläppet i Etage ringlar sig genom korridorerna fyllda av förväntansfulla konsertbesökare där flertalet av dem regelbundet åker på rockkryssning. Några är inne på sin 14:e, andra på sin första. Många av dem har åsikten att det här är den bästa av dem alla, fullt ös, skön stämning, bra mix av musikstilar, inte så stökig och hög kvalitet på banden.

gallery_large

gallery_large

Knogjärn från Karlstad öppnar kryssningen med brutal aggressiv punkig metalcore. Den trogna publiken festar hårt, röjer, dansar och lever ut i musiken. Med verklighetsnära och aktuella texter på svenska griper de tag i folkksjälen.

gallery_large

Somliga är hitresta enbart för att se och höra Kill The Kong, 7-mannabandet från Västerås som själva längtat efter det här gigget. Med sina dubbla trumslagare får de hjärtats slag att byta takt. Att Sebastian, sångare i bandet, förra veckan varit sjuk märks inte ett spår av men med mycket sömn och en whisky före spelning håller rösten, ett måste säger han med tanke på den kraft och energi som ska levereras. Med musikalisk frenesi och bra moshpit som avslutas med ryggdunkar och kramar är ribban satt och stämningen ombord igång.

gallery_large

När Smash Into Pieces intar scenen är det så gott som fullt. Med nya trumslagaren The Apocalypse DJ, som bakom masken ännu inte är avslöjad, levereras en dansvänlig rock och spelglädje utan gränser. Låtar spelas främst från senaste plattan Rise And Shine och det märks att publiken känner sitt band, de sjunger med.

gallery_large

Samtidigt spelar Jay Smith sina bästa låtar i den fullsatta puben. Att publiken trivs där är uppenbart.

gallery_large

Svensk-danska metalcore/electronicabandet Amaranthes tre unika sångare sätter en helt egen stil i genren. Med stor närvaro och flörtande med publiken sjuder båten och trycket från Mortens trummor får håret att krulla sig.

gallery_large

Kvällen avslutas med ett kraftfullt anfall från Norrland. De är Corroded och älskar sin publik! Med charmiga leenden, skäggprydda ansikten och tung bas ger de oss något riktigt skönt att sova på. Öl, drinkar och cava har flödat och det är dags att runda av natten. Inte ett öra har lämnats oberört.

gallery_large

Ålands skärgård visar sig från sin vackraste sida på fredagmorgonen. Av kvällens festande syns inte ett spår, M/S Cinderellas crew har effektivt röjt allt och det är bara timmar kvar tills att allt börjar om igen. Båtens tillfälliga gäster sover till stor del fortfarande, några med hytterna på vid gavel, inget som verkar bekomma dem, känslan ombord är att det är ett enda stort kompisgäng på fest.

gallery_large

Skitarg öppnar fredagen med sin humorfyllda energiska scenshow. Förvånansvärt många hårt festande från kvällen innan har släpat sig upp ur hytterna för att uppleva detta röjiga clownklädda udda Stockholmsband live. Välspelad metal och fyndiga, skruvade svenska texter kan inte annat än få en på gott humör! Lägg därtill den hög av underkläder som slängs upp på scenen och muntert provas av Lård Hård.

gallery_large

Sonic Syndicate öppnar hårt och aggressivt men med glimten i ögat. Bandets sångare Nathan J Biggs ber oss skänka tankar till terrordådet i sin födelsestad Manchester, att terror är något vi fördömer och aldrig kommer vika oss för. Fuck Terrorism!

gallery_large

Kryssningen avslutas med Dead By April i ett så gott som fullsatt Etage medan båten anlöper Stadsgårdskajen. Ett innovativt och personligt slagverk av Marcus Rosell i kombination med kraftfull och ren sång av Pontus Hjelm lyfter deras sköna melodiska metalcore ännu högre. 

Allt har tyvärr ett slut och med detta är festen är över för den här gången.

KOLLA IN ETT BILDGALLERI

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA