x

Här är septembers konsertmåsten

Här är septembers konsertmåsten

GZA

En av de allra största gästar Sverige för dubbla spelningar och han kommer göra det med att spela sitt kultförklarade soloalbum Liquid Swords från 1995. Alla gamla Wu Tang-medlemmar har inte fått ur sig fantastiska soloplattor, men här snackar vi klassiker. Det lär dock bli en hel massa annat också!

3/9 – Göteborg, Pustervik.
4/9 – Stockholm, Debaser strand.

Chief Keef

22 år gammal har Chicago-rapparen redan lagt av en gång. Som tur var kom han omgående tillbaka och albumet som följde pensioneringen – Dedication – var hans bästa dittills. Nu kommer så Chief Sosa till Sverige och vi förväntar oss att det kommer bli kaosigt värre. Precis så som man vill ha det!

5/9 – Stockholm, Debaser Strand.

Neneh Cherry

Säg Buffalo Stance till random människa född under 70- eller tidigt 80-tal och de kommer få något varmt nostalgiskt i blicken. Neneh Cherrys gamla hit sitter liksom kvar i en och när hon nu är tillbaka med ny musik, då är man såklart intresserad av att se hur det håller live. Kom och ta reda på det!

6/9 – Stockholm, Trädgården.

Säkert

Under året har Annika Norlin passat på att följa upp förra årets fantastiska album med en EP om klimatet och att brevväxla musikaliskt med Jens Lekman. Förutom att turnera lite grann då. Som avslutning på det sistnämnda ställer hon sig på Lisebergs stora scen för att skicka ut sina alster till alla oss.

7/9 – Göteborg, Liseberg.

Imogen Heap

Okej, utan att fuska. Nämn tre låtar med Imogon Heap. Hur gick det, kom du längre än till Hide And Seek? Ni är förlåtna om ni inte gjorde det, för låten är utan tvekan den 40-åriga brittens allra största hit. Men det betyder inte att det inte finns mer gött i katalogen. Det är dags att utforska det.

8/9 – Stockholm, Göta Lejon.

Julien Baker

Memphisbördiga Baker kan med ytterst små medel få väldigt stora rum att bli helt knäpptysta. Med sin gitarr och uttrycksfulla röst lyckas hon få de fragila texterna och melodierna att skära rakt igenom köttet och hela vägen in till hjärtat på lyssnaren. Varning: Ni kommer få gåshud och klump i halsen.

10/9 – Stockholm, Kägelbanan.

Amen Dunes

När Damon MacMahon släppte plattan Love 2014 var det som han tog ett jättesteg i karriären. Han har alltid haft en trogen fanbase, men med det släppet växte den sig hastigt mycket större. Tidigare i år kom senaste, superfina, albumet Freedom och ja, vi har väntat på att få se det här live igen.

13/9 – Stockholm, Nalen.

15/9 – Göteborg, Pustervik.

Kapten Röd

Majornas egen kapten har varit ute på en normal turné under sommaren, alltså en sån han inte roddar själv för att kunna hålla biljettpriset nere till hundra spänn. Det har gjort att han är mer avslappnad än förra sommaren, men fortfarande lika jäkla bra. Nu är han inne på slutspurten, passa på att njuta.

14/9 – Göteborg, Liseberg.

27/9 – Stockholm, Gröna Lund.

Peaches

Hela rockoperamusikalen Jesus Christ Superstar framförd av endast en artist – uppbackad av endast ett piano. Det låter helt omöjligt. Än mer crazy blir det när artisten är electroclash-hjälten Peaches. Så ja, det här är något man bara måste, måste, måste se. Kan va precis hur konstigt som helst.

15/9 – Stockholm, Södra teatern.

Deafheaven

Det hipstrigaste av hipsterakter för ett par år sedan var oväntat nog just Deafheaven. Alla älskade helt plötsligt San Francisco-bandets hårda black metal-sound, oavsett om de i vanliga fall lyssnade på radiopop eller hiphop. Hajpen kanske har dött lite sen dess, men bandet är inte sämre för det.

17/9 – Göteborg, Pustervik.

19/9 – Stockholm, Kraken.

Soccer Mommy

Singer-songwriters från Nashville, det finns det rätt jädra många av. Det är således lätt att man inte når ut med sin musik om man är just en sån. Så, vad göra? Varför inte döpa ditt projekt till något så orimligt som Soccer Mommy? Ögon drog sig dit, öron gillade det. Hoppa på hajptåget i tid!

17/9 – Göteborg, Oceanen.

18/9 – Stockholm, Melodybox.

Anna Burch

Någon hade hört henne, snackade sen med någon annan som nämnde för en tredje. Plötsligt var Anna Burch sajnad till Polyvinyl. Hennes story är inte särskilt olik många andras, men Detroitbaserade Burch har tagit chansen när hon nu fått den. Debuten Quit The Curse har hyllats unisont, kom och se den live.

17/9 – Stockholm, Obaren.

18/9 – Göteborg, Oceanen.

Iceage

Danska postpunkarna i Iceage bara fortsätter att skövla framgångar. Det är som att de släpp efter släpp tar sig ett trappsteg högre upp på någon imaginär framgångstrappa. Och fasiken va välförtjänt! Senaste albumet Beyondless är såklart riktigt jävla bra. Missa inte chansen att se gänget live nu.

26/9 – Stockholm, Debaser strand.

27/9 – Göteborg, Pustervik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA