x

4 FAVORITER: Här är GAFFA-skribenternas starkaste februari-tips

4 FAVORITER: Här är GAFFA-skribenternas starkaste februari-tips

ANDREAS FÄLLMAN

ÓLAFUR ARNALDS

14/2 – Cirkus, Stockholm

Länge har jag hävdat att Jóhann Jóhannsson varit fullkomligt överlägsen som kompositör över neoklassiska landskamraten Arnalds. Till denna dag och all framtid vidhåller jag denna ståndpunkt men av ett mycket specifikt skäl får han hädanefter fylla tomrummet Jóhannsson lämnade efter sig: Även Arnalds är en briljant kompositör.

JANNE HALLMAN

BILLIE EILISH

15/2 – Fryshuset, Stockholm

Det 17-åriga stjärnskottet låter som Lana Del Reys kusin, och har några spännande låtar och cool ljudbild. Hon känns äkta och klart mognare än många äldre kollegor. Helt enkelt lite för bra för att avfärdas som bara en tonårsartist.

JESPER ROBILD

HEAVY METAL ACTION NIGHT

21/2 – Kägelbanan, Stockholm

Uppstickarfestivalen är tillbaka för andra gången med en lineup som borde få det att vattnas i munnen på alla hårdrockare med ena foten och andra näven i 80-talet. Wytch Hazel, Night Viper och inte minst legendariska Angel Witch står på affischen 2019.

SIMON LUNDBERG

STARTRACKS 25

22/2 – Södra Teatern, Stockholm

1994 föddes det episka skivbolaget Startracks och nu uppmärksammas 25-årsfesten med sjukt feta spelningar av artister kopplade på ett eller annat sätt till denna label. Vad sägs om Tiger Lou, Love Antell, Kristofer Åström, Västerbron, Love Antell, Rome Is Not A Town, Star Horse, Bedroom Eyes eller Västerbron?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA