Nyhet

GUIDE: Här är februaris konsertmåsten

GAFFA.se – allt om musik.

Caesars

De gamla indiehjältarna i Caesars la aldrig riktigt av. De sa aldrig hej då, utan lät bara Strawberry Weed från 2008 bli någon form av avsked utan krusiduller. Men så vips var de tillbaka på Popaganda, en engångsföreteelse sades det. Men visst ville gänget mer – frågan är om vi får fler chanser än så här.

1/2 – Stockholm, Debaser.


2/2 – Göteborg, Pustervik.

7/2 – Uppsala, Katalin.

8/2 – Lund, Mejeriet.


9/2 – Jönköping, The Hush Hush Club.

Robyn

Förra årets albumsläpp Honey var ett av de mer efterlängtade släppen på länge. Och den svenska världsstjärnan levererade verkligen med sin återkomstplatta. Tokhyllningar världen över och en “hemlig” energidrycksinfuserad livecomeback senare är det dags för turné. Har ni lyckats få biljett? Grattis till er!


8/2 – Malmö, Malmö Live.

9/2 – Göteborg, Gothenburg Film Studios.

Nils Frahm


Få kan få oss vanlisar att lyssna på stillsamma pianostycken istället för popdängor, men tyska Nils Frahm har lyckats. Nuförtiden spelar det ingen roll om han gör elektroniska eller akustiska album, det blir alltid succé. I somras spelade han under Way Out West, nu är det dags för riktiga konsertlokaler.

9/2 – Göteborg, Konserthuset.

10/2 – Stockholm, Cirkus.


Farao

Norge har blivit närmast synonymt med kvinnliga popstjärnor de senaste åren. Och här har vi ännu ett stjärnskott att hålla ögonen på. Kari Jahnsen gör under namnet Farao musik som influerats av 90-tals-R&B och Sovjet-disco. Ni hör ju! Det här vill ni såklart inte vara sena på bollen med att ha sett.

9/2 – Stockholm, Debaser.


Low

Slowcore-pionjärerna i Low släppte under fjolåret albumet Double Negative – som bestod av de experimentella EP-släppen Disarray och Quorom/Dancing And Blood/Fly – som letade sig hela vägen upp till en andraplats på GAFFAs årbästalista. Det säger nog tillräckligt om varför man borde se det här.

12/2 – Göteborg, Pustervik.


14/2 – Stockholm, Södra Teatern.

Hayley Kiyoko

"Hayley who" tänker nog en del av er, inte helt konstigt kanske. För även om Kiyoko kommit att slå igenom rejält senaste året är hon inte den popstjärna som det pratats mest om i Sverige. Men med hitlåtar som Girls Like Girls är hon på väg att bli en kvinnlig motsvarighet till Troye Sivan. Ingen dålig sådan heller!


14/2 – Stockholm, Fryshuset.

Mapei

Tanken var att den här spelningen redan skulle varit gjord. Den skulle skett i höstas, men USA kom i vägen och spelningarna flyttades. Vad gör väl det egentligen, så länge de blir av. Och nu blir den ju det! Det är således bara att ta plats framför scen för att än en gång njuta, se så sätt fart.


15/2 – Göteborg, Pustervik.

Linn Koch-Emmery

Har med två EP:s på lika många år verkligen visat att den gitarrdrivna indierocken är långt ifrån död. Den är faktiskt både modern och vital, i alla fall i Linns catchiga tappning. Under våren avverkas datum i Sverige, Norge och Tyskland och det vore väl dumt att inte se till att få se henne minst en gång.


15/2 – Stockholm, Debaser.

28/2 – Göteborg, Nefertiti.

Ghost


Trots tvisterna i gruppen verkar ingenting kunna stoppa framgångarna för Tobias Forges Ghost. Senaste albumet Prequelle nominerades till amerikansk Grammy och med det väntar såklart en rejäl världsturné. Nu blir det också STORA spelningar gånger två i Sverige – både Scandinavium och Globen. Kaxigt!

20/2 – Göteborg, Scandinavium.

23/2 – Stockholm, Globen.


Ozzy Osbourne

I 50 år har Ozzy Osbourne varit en rockgud. Nu är en era snart slut. För allting är på upploppet i och med den här sista turnén. Med sig har han inga mindre än Judas Priest, så för entrépengen blir det väldigt mycket rockhistoria. Ozzy själv säger att det hela ska bli ett enda stort firande.

22/2 – Stockholm, Tele2 Arena.


Steven Wilson

Alla nördiga gitarrkillars allra mest älskade gitarrkille gick ju och blev (nåja) mainstreampoppig med förra albumet. Det knorrandes säkert på sina håll, men till Steven Wilsons spelningar lär väl de trogna ändå dyka upp precis som de brukar. Frågan är om allt kommer låta “som vanligt”. Vi får se!

23/2 – Stockholm, Waterfront.


Post Malone

Senast Herr Malone besökte Sverige var det närmast dundersuccé. Att det ska sluta på något annat sätt än så den här gången också känns väl närmast otroligt. Det är svårt att inte få med sig publiken åtminstone när man har streamats så mycket som Post har gjort senaste åren. Så det är bara att ge sig hän.

1/3 – Stockholm, Globen.


Lala Lala

2016 kom debuten från Chicago-baserade Lillie West och ryktet om hennes pseudonyms storhet Lala Lala började så smått att spridas. Med förra årets släpp The Lamb kom så ett större genombrott och nu är hon ute på en Europaturné för att skänka oss en dos av underbart indie-gos. Kommer bli kanon.

1/3 – Göteborg, Oceanen.


2/3 – Stockholm, Melodybox.

3/3 – Malmö, Plan B.

ANNONCE