x

PREMIÄR: "Att skriva en hyllningslåt till systerskapet är alltid en självklarhet"

PREMIÄR: "Att skriva en hyllningslåt till systerskapet är alltid en självklarhet"

Malmös coolaste kvartett Arre! Arre! är tillbaka med ny musik för första gången sedan det hyllade debutalbumet A.T.T.A.C.K, 2015. Med en delvis ny line-up släpper Arre! Arre! nya albumet Tell Me All About Them via PNKSLM Recordings 15 mars. Men redan nu finns första smakprovet från det kommande albumet ute i form av låten Anthem. Och idag har GAFFA äran att stå för premiären av låtens musikvideo.

Anthem skrevs på tio minuter på en parkeringsplats utanför Malmö, en varm sommardag 2018. Katja hade en dålig inspelning på sin mobil som blivit kasserad av ett annat band som hon spelar i, men som hon sparat på grund av en catchy gitarrslinga, berättar bandet om den nya singeln och fortsätter:

– Att skriva en hyllningslåt till systerskapet är alltid en självklarhet. Men låten är mer än så, det är även en hyllning till gemensam kamp överlag. Till den gemensamma kampen för lika rättigheter, för transpersoner, för HBTQ-personer, för flyktingar, för arbetarklassen, för psykiskt sjuka etc. I gemenskapen finner vi kraften att keep on keeping on!

Kolla in musikvideon till Anthem, som regisserats av Nannalovisa Jönsson, här: 

LÄS OCKSÅ: Riot Girrrl-ikonerna återförenas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA