x

Teddybears: "Vi fick en riktigt stor idiot till fransman på halsen"

Teddybears: "Vi fick en riktigt stor idiot till fransman på halsen"

Så Teddybears fick uppgiften att göra den officiella låten för Alpina VM i Åre 2019. Det ska tilläggas att personerna bakom björnmaskerna kanske inte är de mest sportintresserade i det här avlånga landet. Vad passar då inte bättre än att ställa några mer eller mindre sport-relaterade frågor till Jocke Åhlund.

Vilken är den bästa after ski-låten?

– Kan man få välja en Instead of ski-låt istället? Då tar jag låten Sex Music med bandet Beak›. För den är så sexig. På ett skevt och skadat sätt.

Okej. Men kan du leverera ett gott after ski-minne då?

– En gång var vi med Teddybears i Val D’isere eller vad det heter. Vi skulle spela playback på nån miljonärs bröllop. Då fick vi för oss att vi skulle hyra en skidlärare och testa lite slalom. Vi fick en riktigt stor idiot till fransman på halsen, han var helt dum i huvudet och av nån anledning så bestämde han sig för att pennalism-mobba mig istället för att försöka lära mig nåt om alpinism. Hans pedagogik gick bland annat ut på att peka, skratta och härma mig när jag åkte hahaha. Han sa också att ”jag åkte som en jävla tjej”. Vi hade betalat honom för en hel dag, men efter typ en timme bad vi honom att dra åt helvete och satte oss och tog en bärs istället. Den bärsen och de efterföljande tio, var mitt skönaste after-ski-never-again-minne.

Vem i Teddybears skulle ha störst chans att vinna guld i störtlopp?

– I guess Arve, han är faktiskt rätt halvduktig på att åka. Han är ju en Bromma-unge så han har ju praktiskt taget vuxit upp på golfbanor, societetsbröllop, och förstås då även på skidor i olika fashionabla alporter, på en stadig diet av ostfondue och Jägermeister.

LÄS OCKSÅ: Bert Karlsson anklagar mello-bidrag för "gravplundring"  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA