x

PREMIÄR: En låt om maktpositioner i ett förhållande

PREMIÄR: En låt om maktpositioner i ett förhållande

Efter släppet av hennes senaste singel Pussy Grabs Back som kom ut i juni 2018, har Lúna utåt sett varit ett ganska tyst projekt.

– Det senaste halvåret har jag jobbat hårt med att hitta ett sound som jag kan stå för 100 procent samt med att hitta en image som jag känner kan förmedla det budskapet jag faktiskt har, säger hon till GAFFA.

Dress Me Up är en presentation för hur hennes 2019 kommer se ut – det är den första singeln av fyra som kommer att släppas kontinuerligt varje månad framöver. Beatet är gjort av den brittiska producenten Goko the WZRD.

– Vi klickade direkt när vi började spela in tillsammans.

Kort och gott handlar låten om maktpositioner i ett förhållande och hur en snubbes största rädsla är det kvinnliga övertaget.

– Jag har själv upplevt förhållanden som börjar stöttande och uppmuntrande, för att sedan bytas ut mot nedvärderande och kontrollerande beteenden när jag som kvinna faktiskt tar för mig och satsar på exakt det jag vill ha. Låten är en krock av stereotyper och jag känner att det är en bra ingång till hur resten av mitt musikår kommer att se ut.

Dress Me Up släpps på alla plattformar 5 april, följt av videon som släpps 12 april. 

Den kommande sommaren spelar Lúna bland annat på The Great Escape i Brighton och Threshold Festival i Liverpool, förhoppnings kan vi också räkna med några spelningar i Sverige.

Se när hon intog GAFFAs vagn under förra årets Way Out West:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA