x

PREMIÄR: Musik att begrava törsten till

PREMIÄR: Musik att begrava törsten till

Six Feet Under är första singeln till albumet Work Is The Curse Of The Drinking Class av Finnegan's Hell – bandet som blivit fanbärare inom genren svensk-keltisk folkpunk/folkrock. Idag står GAFFA med videopremiär!
 
Nya albumet är en hyllning till de törstiga irländska poeterna Oscar Wilde och Shane MacGowan, men även till vår dryckesglade nationalskald; Carl Michael Bellman.
 
– Detta är vårt mest ambitiösa album hittills. Samtliga låtar hade kunnat vara singlar. Att Six Feet Under är först ut är en ren slump, men visst har låten något speciellt. Jag insisterar på att den ska spelas på min begravning, säger bandets vokalist Pabs Finnegan.
 
Finnegan's Hell står på sin tredje platta ännu fast vid löftet från bandets tidiga dagar att endast sjunga om tre saker: livet, döden och alkohol. Denna principfasthet blir särskilt tydlig i just Six Feet Under, som behandlar samtliga tre grundelement. Videon till låten är avsedd att tjäna som en metafor för det nästintill omöjliga projektet att försöka begrava en av livets tyngsta laster.
 
 
Albumet Work Is The Curse Of The Drinking Class släpps 6 mars.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA