x

MØ om Glass (2013) – "Det regnade och jag tänkte mörka tankar"

MØ om Glass (2013) – "Det regnade och jag tänkte mörka tankar"

Danska Karen Marie Ørsted har blommat ut till storstjärna under 10-talets senare halva, men 2013 när hon under artistnamnet släppte sin briljanta, hookfyllda debutsingel Glass var hon "bara" jättetalangen som spåddes den lysande framtid hon också sedermera fick.

gallery_large

I slutet av 2013 sade hon så här om Glass:

Glass handlar om att vara ung och sårbar. Om att vilja leva livet till fullo, men inte veta hur eftersom man är för rastlös och förvirrad. Om att vara rädd för att dö och gå miste om allt det roliga. Om att vara nedstämd eftersom vi alltid förhärligar det förgångna. Lämnade kvar med en känsla av tomhet inför de dagar som komma skall.

Jag fick det första utkastet till beatet i Glass skickat till mig från svensk-danska producenten ELOQ hösten 2012. Texten och melodierna gjorde jag medan jag var ute på turné. Sången spelades in hemma hos mina föräldrar. I slutfasen fick min huvudsakliga producent Ronni Vindahl samla ihop alla spännande delar och gjorde låten till vad den är idag. Som sagt – jag skrev allt ute på turné och minns tydligt hur den grundläggande texten kom till.

Jag satt på tåget till Köpenhamn. Det regnade och jag tänkte mörka tankar. Jag blickade ut mot landskapet som passerade förbi och funderade över min situation – saker och ting var inte alltför illa … Tvärtom ganska bra, men jag hade ändå en känsla av ’Vad är meningen med allt?’. Unga människor i Skandinavien är så bortskämda nuförtiden. Inklusive jag själv. Vi har allt – alla möjligheter ligger framför oss. Trots det är vi otillfredsställda. Trots det vill vi ha mer. Det är bara så vi människor fungerar. På tåget satt jag och grubblade över allt det här – och texten till Glass var skriven. Åtminstone något konstruktivt kom ut av den gråtråkiga söndagen.”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA