x

PREMIÄR: Mattias Alkberg gestaltar den lycklige förloraren

PREMIÄR: Mattias Alkberg gestaltar den lycklige förloraren

"Ta en låt som Förlorare. Får cirkusmusiken oss att dansa en galoppad på någons grav eller är det hela en slags katharsis genom självinsikten att vi alla är förlorare? Och finns det fler alternativ?"

Så skrev GAFFAs skribent Jonathan Sindihebura i sin recension av Mattias Alkbergs senaste skapelse, Bodensia. Albumet som låten Förlorare skapar några frågor men ger också mycket tillbaka. Nu står vi med premiären av videon till just Förlorare.

– Det var jag och Kristine (Gulbrandsen, reds. anm) och Martin (Åhlin, reds. anm.) och det var lördagen den första karantänveckan och vi skulle göra en rockvideo. Och det gjorde vi, säger Mattias Alkberg till GAFFA och fortsätter:
 
– Tre lyckliga förlorare gestaltade en fjärde. Och sålunda bevisade vi inte bara att vi är fler än vinnarna, vi får saker gjorda och är dessutom minst lika bra. All makt åt ingen. 
 
Kolla in premiären här:
 

Video: Martin Åhlin och Mattias Alkberg
Med: Kristine Gulbrandsen
Inspelad: Ateljé Bastukatten
 
I höst drar Mattias Alkberg ut på turné med en skiva som enligt egen utsago blir lite knixig att leverera live:

– Vi ville göra en skiva som skulle vara omöjlig att spela live. Trehänt piano, sång som spänner över fler oktaver än vad åtminstone dessa dödliga klarar. Men det är klart det ska turneras. Det är en del av mig numera, säger Mattias Alkberg.

Här ser du honom hösten 2020:

23/9 Stockholm, Slaktkyrkan

24/9 Göteborg, Stora Teatern

25/9 Malmö, Babel

1/10 Luleå, Kulturens Hus

2/10 Umeå, Idunteatern

3/10 Borlänge, Broken Dreams

Fler datum tillkommer.

Under våren har två singlar släppts, inledande Första Språket och det tio minuter långa eposet Jag Är Alltid Här Vars Jag Än Är.

Jonas Teglund har producerat skivan. På Alkbergs album Nerverna och Anarkist spelade han gitarr.

LÄS OCKSÅ: Här hyllas Anders Tegnell – med black metal


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA