x

BÄST JUST NU: Sexstjärnig vemodspunk från Skåne

BÄST JUST NU: Sexstjärnig vemodspunk från Skåne

Vånna Inget – Gnista

Ett knep man kan ta till som band är hitta ett ord som man tycker beskriver den egna musiken bra, och hoppas att det fastnar hos journalister, ett skrå inte sällan besatt av att sätta etiketter.

Ett sådant ord är vemodspunk och det följer Vånna Inget vart de än går, perfekt för musik som inte riktigt är punk men som absolut inte är punk-pop.

Så, varsågoda – ny sexstjärnig vemodspunk från Skåne!

Vånna Inget om dåtiden och om det kommande albumet:

”Vi firar i år 10 år som band. Vid den här tiden för 10 år sedan stod vi och panikrepade ihop 5 låtar som vi skulle kunna spela live. Vi hade tackat ja till att spela förband till Red Dons på Punx Only klubben på Möllan. Vi hade tackat ja utan att ha en enda låt inrepad men vi hade en tydlig känsla för vad vi ville göra.

Vi ville spela musik som liknade den musiken vi själva ville lyssna på. Vi ville ta oss till andra platser, se andra band, träffa andra människor och vi ville göra detta som Vånna Inget. Det är samma då som nu.

Vi är 10 år äldre nu och släpper i år skivan Öden som i skrivande stund är mer färdig än vi var redo inför Red Dons-gigget för 10 år sedan. Vi är inte klara men vi orkar inte vänta så vi kommer börja släppa låtar ändå. Vi hoppas att Öden ska bli en blandning av allt och lite till. Som alltid gör vi den enda musiken vi kan göra. Så det blir som det blir”.

Gnista är första singeln från Vånna Ingets fjärde studioalbum som släpps i höst via Gaphals.

LÄS OCKSÅ: De gör den officiella EM-låten  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA