Festivalöversikt augusti

Sommarens sista månad erbjuder inte enbart dragplåstret Way Out West, det finns såklart massor att upptäcka i festivalsverige. Bland annat lockar Karlskrona Skärgårdsfest med konserter och aktiviteter i en vacker skärgårdsmiljö, medan Ystad Jazz Festival är en efterlängtad oas för jazzälskare. Urkult samlar människor från hela världen för att fira traditioner och kultur i Näsåker. Se hela listan nedan! Och för våra GAFFA+ medlemmar finns det flera rabatter att fånga - så kom ihåg att anmäla dig och ha en fantastisk festival sommar tillsammans med GAFFA.

REPUBLIC OF WOODLAND

JÄRVSÖ, 1-2 SEPTEMBER

Kom till Järvsö och njut av sommarens sista värme vid magiska Ljusnan och upplev en jordnära och euforisk dröm vi drömmer, där musiken, maten och konsten öppnar upp för en ny festivalupplevelse. Smaka den närodlade maten, lyssna på folkmusik som lockar från skogen, dansa dig svettig i en dunge till melodisk techno eller trollbinds av själfyllda toner från Istanbul med en kolbulle .

Republic Of Woodlands hemsida

Ö-FESTEN

GÖTEBORG, 2 SEPTEMBER

Här väntar en härlig heldag fylld med glädje, musik, goda drycker och spännande aktiviteter. Ringön, belägen mitt i Göteborgs hamn, öppnar sina portar och bjuder in till en fest för alla smaker.

Ö-festens hemsida

NGBG GATUFEST

2 SEPTEMBER, MALMÖ

NGBG Gatufest i Malmö, aktiv sedan 2016, är en årlig festlighet med över 250 föreställningar på 24 scener, en hyllning till gemenskap och kultur med ett starkt fokus på säkerhet och inkludering, allt resultatet av samarbetet mellan tusentals lokala invånare och företag.

 

NGBG Gatufests hemsida

ADELSÖFESTIVALEN

9 SEPTEMBER, ADELSÖ

Adelsöfestivalen är en musikfestival för hela familjen med möjlighet att tälta och såklart försäljning av dryck och mat. Redan klockan 11 öppnas gärdsgårdsgrinden för alla som önskar en stund i solen innan första bandet äntrar.

Adelsöfestivalens hemsida

PUNK SLIME

9 SEPTEMBER, STOCKHOLM

PNKSLM har överlevt tio år som independent skivbolag. För att fira bjuder de in till Stadsgårdsterminalen vid Slussen i Stockholm för en stor fest.

Punk Slimes hemsida

UPPSALA GITARRFESTIVAL

28-30 SEPTEMBER

Uppsala International Gitarrfestival, en hyllning till världens mest älskade instrument, gitarren, är redo att fira sitt 20-årsjubileum med ett underbart program. Det blir en line-up av musiker från flera världsdelar och flera svenska stjärnor. Toppklassiga framträdanden, härliga möten, inspirerande workshops, mästarklass och insiktsfulla samtal - väntar!

Uppsala Gitarrfestivals hemsida

CLOSE-UP BÅTEN

30 SEPTEMBER

40 timmars punkkryssning från Stockholm till Tallinn tur och retur med M/S Baltic Queen. 21 band! 2 scener! 2000 punkare!

ÖREBRO PUNKFEST

6-8 OKTOBER, ÖREBRO

Örebro Punkfest motsätter sig alla former av rasism, sexism, homofobi, transfobi, och bejakar rätten att få vara vem man vill.

Festivalen arrangeras ideellt av Kulturföreningen Stationen, Kulturföreningen Indiedepartementet och Rascal Promotion i samarbete med Svensk Live, och med stöd av Kulturrådet.

Örebro Punkfests hemsida

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

13-22 OKTOBER, STOCKHOLM

Stockholm Jazz Festival, Sveriges största jazzfestival med över 24 000 besökare, strävar efter att inte bara visa upp det bästa inom jazz, utan även utmana genrens gränser för att attrahera en bredare publik och visa jazzens mångfald.

Stockholm Jazz Festivals hemsida

NORRKÖPING FOLKMUSIKFESTIVAL

13-14 OKTOBER

Norrköpings Folkmusikfestival arrangeras av ett gäng entusiastiska folkmusik- och dansälskare. De driver festivalen helt ideellt och tycker det är fantastiskt roligt.

Norrköping Folkmusikfestivals hemsida

GOTHENBURG HALL OF METAL

14 OKTOBER, GÖTEBORG

Förbered er på en oförglömlig hårdrocksmaraton när vi under 9 timmar levererar en rå och intensiv musikupplevelse.

Gothenburg Hall of Metals hemsida

MALMÖ FOLK FESTIVAL

19-22 OKTOBER, MALMÖ

En hel hög arrangörer, konserthus, musikinstitutioner, musikhögskolan, studieförbund, organisationer av olika slag som slår samman för att skapa fyra dagar maxade av konserter, dansgolv, kurser, jamsessions, workshops, familjekonserter osv osv. Det är en redig fest!

Malmö Folk Festivals hemsida

OTHERWORLDLY

19-21 OKTOBER, UPPSALA

Otherworldly är en spekulativ framtidsvision, en hypotetisk utsaga, sedd genom konst och musik. Det är en hybridisering som blandar uttryck och idéer, och låter dem mötas och mutera. Projektet leds av konstnären och initiativtagaren Peder Bjurman och musikern och kompositören Christian Hutchinson Berg.

Otherwordlys hemsida

PLANETA FESTIVAL

27 OKTOBER-5 NOVEMBER, STOCKHOLM

Planeta är ett välkomnade och rörligt nätverk med passion för musik och dans från olika delar av världen. Vi är en föränderlig, energifylld och lite svävande organism som år efter år utvecklar samarbetsformerna för att tillsammans arrangera en festival som lyser upp i höstmörkret.

Planetas hemsida

THRASH BASH

28 OKTOBER, STOCKHOLM

Det tog 30 år, men i höst är det äntligen dags för en ny Thrash Bash-gala. För ung för att ha koll? För gammal för att minnas? Thrash Bash var en serie thrash-, death- och black metal-konserter som lockade undergroundkonnessörer från hela Sverige till en frimärksstor jazzklubb i Norrköping i skarven mellan 80- och 90-tal, i en tid då hård metal var som allra störst.

Trash Bash Facebook-event

TRUCKFIGHTERS' FUZZ FESTIVAL

10 NOVEMBER-11 NOVEMBER, STOCKHOLM

Två kvällar, två scener, massor av band och en jäkla bra tid. Truckfighters' Fuzz Festival bjuder i år på groovy rock med ett fuzzy sound på Södermalm i Stockholm.

Truckfighters' Fuzz Festivals hemsida

HOUSE OF METAL

10-11 NOVEMBER, UMEÅ

House of Metal är en tvådagars inomhusfestival i Umeå som varje år lockar ungefär 2700 metalälskare per kväll från hela världen, med storheter som Anthrax och Meshuggah på sin långa lista över tidigare framträdanden, och strävar efter att bli Sveriges bästa metalfestival.

House of Metals hemsida

IDEAL 25

11 NOVEMBER, GÖTEBORG

iDEAL firar 25 år som arrangör, skivbolag och plattform för experimentella, musikaliska uttryck. Ikväll presenteras några av dessa stilar på scen; från techno och elektronisk dub till noise och improvisation.

iDEAL 25s hemsida

VIVA SOUNDS

1-2 DECEMBER, GÖTEBORG

Viva Sound, en klubb-festival i Göteborg, bjuder på över 40 shower på 10 scener den första helgen i december. Arrangeras av Westside Music Sweden för att främja indiegemenskapen.

Viva Sounds hemsida

ROOTSY WINTER

2-3 FEBRUARI, FALKENBERG

När jul och nyårsfirandet är avklarat börjar den verkliga festen för alla musikälskare. Den 2-3 februari är det åter dags för Rootsy Winter Fest i Tryckhallen i Falkenberg. Ett syskon till Rootsy Summer Fest, lite mindre men lika bra. Två dagar med musik av internationell toppklass, mat och dryck! Och en härligt intresserad och entusiastisk publik.

Rootsy Winters hemsida

GÄVLE GOSPELFESTIVAL

VÅREN 2024, GÄVLE

Efter den första gospelfestivalen år 2000 började fler och fler längta efter att få sjunga gospel året runt och inte bara när det var gospelfestival.

Sagt och gjort och ganska snart hade Gefle Gospel Choir sett dagens ljus och idag består kören av cirka 50 sångare.

Gävle Gospelfestivals hemsida
ANNONCE