Festivalöversikt augusti

Sommarens sista månad erbjuder inte enbart dragplåstret Way Out West, det finns såklart massor att upptäcka i festivalsverige. Bland annat lockar Karlskrona Skärgårdsfest med konserter och aktiviteter i en vacker skärgårdsmiljö, medan Ystad Jazz Festival är en efterlängtad oas för jazzälskare. Urkult samlar människor från hela världen för att fira traditioner och kultur i Näsåker. Se hela listan nedan! Och för våra GAFFA+ medlemmar finns det flera rabatter att fånga - så kom ihåg att anmäla dig och ha en fantastisk festival sommar tillsammans med GAFFA.

KARLSKRONA SKARGÅRDSFEST

1-6 AUGUSTI, KARLSKRONA

Upplev Karlskrona Skärgårdsfest - musik, aktiviteter och unika vyer i vackra skärgården. Gratis fest med festpass-förmåner.

Karlskrona Skärgårdsfests hemsida

YSTAD JAZZ FESTIVAL

2-5 AUGUSTI, YSTAD

Ystad Jazz - en efterlängtad oas i rockfestivalernas värld. Internationellt lockande med målet att ge besökarna en oförglömlig upplevelse av sina favoritartister.

Ystad Jazzs hemsida

URKULT

3-5 AUGUSTI, NÄSÅKER

En tre dagars internationell folkfest med traditioner, musik och kultur. Konserter, aktiviteter, mat och hantverk för hela familjen.

Urkults hemsida

SKOGSRÖJET

 3-5 AUGUSTI, REJMYRE

En heavy metal-upplevelse med klassiska band och unga talanger som ger skogen liv och färg.

Skogsröjets hemsida

ARVIKA HAMNFEST

4-5 AUGUSTI, ARVIKA

Värmlands skönaste musikfestival vid inbjudande hamn. 2 dagar av fantastisk musik, matupplevelser och sommarfeststämning.

Arvika Hamnfests hemsida

NORDSTAN FESTIVAL

9-10 AUGUSTI, GÖTEBORG

Från klockan 16-19 bjuder Göteborg in till en sommarfestival mitt i Nordstan, där man utlovar livemusik och härlig stämning. De vill gärna ge göteborgarna chansen att upptäcka ny musik så därför öppnar man nu anmälan för att uppträda under festivalen.

Nordstan Festivals hemsida

WAY OUT WEST

10-12 AUGUSTI, GÖTEBORG

Slottsskogen förvandlas till en riksangelägenhet där festen fortsätter i stadens urbana miljö. Musik och kultur dygnet runt. intressant och hyllad musik i olika genrer!

Läs mer om Way Out West

Way Out Wests hemsida

NESTOR FEST

11-12 AUGUSTI, FALKÖPING

Upplev Nestor Fest - två magiska dagar fyllda med musik, nostalgi och glädje! Fler band, mer skoj och en större dos 80-tal.

Nestor Fests hemsida

ÅDALENS LITTERATURFESTIVAL

11-13 AUGUSTI, SANDSLÅN

Ådalens Litteraturfestival, grundad av författarna Tove Alsterdal och Mats Jonsson, arrangeras vid Sandslån, nära Höga Kusten. Festivalen erbjuder två dygn av litterära samtal, musik och happenings i en naturskön miljö.

 

Ådalens Litteraturfestivals hemsida

MALMÖFESTIVALEN

11-18 AUGUSTI, MALMÖ

Upplev åtta dagar av musik, kultur och mat i Malmös hjärta! Sveriges äldsta stadsfestival med 1,4 miljoner besökare, namnkunniga artister och lokala föreningar.

Läs mer om Malmöfestivalen

Malmöfestivalens hemsida

VINTERVIKEN SUNSET SESSION

18-19 AUGUSTI, STOCKHOLM

Årets upplaga av minifestivalen består av två dagar som pågar mellan klockan 16 och midnatt. Platsen är Vintervikens Trädgård i Aspudden. Förutom livemusik så kommer festivalen även bjuda på ett utsmyckat område, DJ:s, mat och dryck.

Läs mer om Vinterviken Sunset Session

Vinterviken Sunset Sessions hemsida

ROOTSY SUMMER FEST

18-20 AUGUSTI, FALKENBERG

Rootsy Summer Fest är en tredagars musikfestival i Falkenbergs idylliska Hwitans trädgård, där mångfald, jämställdhet och upptäckandet av nya artister prioriteras högt i den härliga mixen av Americana, indie-country och roots music.

 

Rootsy Summer Fests hemsida

MALMÖ MASSACRE

25-26 AUGUSTI, MALÖ

En av de mest extrema events i södra delarna av Sverige är tillbaka. Två dagar, två scener, band, filmvisningar, metalkaraoke och mycket mycket mer.

Malmö Massacres hemsida

WOODSTOCKEBODA

24-27 AUGUSTI, HJORTSBERGA

Woodstockeboda-festivalen, som bevarar 60-talets progressiva ideal, erbjuder jämn könsfördelning bland artister och strävar efter att skapa ett tryggt utrymme för alla. Festivalen drivs ideellt, med överskott som går till välgörenhet.

Woodstockebodas hemsida

HERRLJUNGAFESTIVALEN

26 AUGUSTI, HERRLJUNGA

Upptäck Herrljungafestivalen - en spännande mix av musik, kultur och underhållning i charmiga Herrljunga.

Herrljungafestivalens hemsida
ANNONCE