Festivalöversikt juli

Läs och få en översikt på de viktigaste festivaler som juli månad har att erbjuda i Sverige. Bland urvalet finns South Ocean Festival som debuterar i Malmö med Florence + The Machine, låt dig svepas med på Öland Roots med rytmiska reggaeklanger eller upplev det bästa inom metalgenren på Gefle Metal Festival. Se hela listan nedan! Och för våra GAFFA+ medlemmar finns det flera rabatter att fånga - så kom ihåg att anmäla dig och ha en fantastisk festival sommar tillsammans med GAFFA.

NORBERGFESTIVAL

6-7 JULI, NORBERG

Norbergfestivalen: En 3-dagars fest med experimentell elektronisk musik i en övergiven gruva i Västmanland, inklusive levande klubbar, workshops och konst.

Norbergfestivalens hemsida

ÅMÅL’S BLUES FEST

6-9 JULI, ÅMÅL

Åmål's Blues Fest: en internationell musikfest med blues i varje hörn. Upplev känslan av New Orleans vid Vänerns strand, med livfull atmosfär för alla åldrar.

Åmål’s Blues Fests hemsida

SOUTH OCEAN FESTIVAL

7-8 JULI, MALMÖ

Upplev South Ocean Festival i Malmö - en festival i världsklass med Öresund som kuliss, bjuder på två dagar av fantastisk musik.

South Ocean Festivals hemsida

LATITUD 57

7-8 JULI, OSKARSHAMN

Latitud 57, Oskarshamns årliga folkfest! Två dagar av musik, DJ:s och familjevänlig underhållning för alla åldrar vid hamnen.

Latitud 57s hemsida

MIDNIGHT LIGHT FESTIVAL

7-8 JULI, VILHELMINA

Midnight Light Festival - en livlig musik- och konstfestival i Vilhelmina som grundades 2017. Fira glesbygden i Saiva camping!

Midnight Light Festivals hemsida

EKEBOFESTIVALEN

7-9 JULI, MUNKA LJUNGBY

Upplev oförglömlig feststämning, nostalgisk dansbandsmusik och spektakulära shower på en tredagars logfest som hyllar folkparkernas era.

Ekebofestivalens hemsida

VI SOM ÄLSKAR 90-TALET

8, 15, 22 JULI I STOCKHOLM, GÖTEBORG, HELSINGBORG

Njut av eurodiscodoftande nostalgi med 90-talshits och tidiga 00-tals pärlor i antingen Stockholm, Göteborg eller Helsingborg.

Vi Som Älskar 90-Talets hemsida

TIME TO ROCK FESTIVAL

8-10 JULI, KNISLINGE

Time To Rock Festival – en tredagars intensiv rockfest med både välkända och spännande artister, i en intim och familjär atmosfär.

Time To Rock Festivals hemsida

HASSLÖFESTIVALEN

13-15 JULI, KARLSKRONA

Förtrollande musikfestival i Karlskronas skärgård, förenar generationer med en mix av ny och legendarisk rock.

Hasslöfestivalens hemsida

ÖLAND ROOTS

13-15 JULI, MÖRBYLÅNGA

Fira Öland Roots 20-årsjubileum med oss! Upplev reggaevibbar i lummiga omgivningar och njut av bad och musik i världsklass i Stora Frö.

Öland Roots hemsida

GEFLE METAL FESTIVAL

13-15 JULI, GÄVLE

Återupplev rå kraft vid Gefle Metal Festival, vid Gasklockorna i Gävle. Brutal thrash, black och death metal för äkta fans. Campa nära, njut på tre scener.

Gefle Metal Festivals hemsida

KRISTIANSTAD ROCKFEST

15 JULI, KRISTIANSTAD

Möt Kristianstad Rockfest - festivalen som förenar lokala talanger och rockelitens crème de la crème på en intim, energifylld scen sedan 2017.

Midnight Light Festivals hemsida

ROCK THE NIGHT

15 JULI, VARBERG

Sveriges största 70- och 80-talsrock tribute-festival vid vattnet. Upplev Sveriges bästa coverband, fullt fokus på hits!

Rock The Nights hemsida

FALLENS DAGAR

TROLLHÄTTAN, 21-23 JULI

Missa inte att besöka Sveriges äldsta stadsfestival. Under Fallens Dagar bjuds det på aktiviteter för hela familjen – här hittar du såväl musik och underhållning som tävlingar och aktiviteter. 

Fallens Dagars hemsida

ROCKOFF FESTIVAL

21-29 JULI, MARIEHAMN

Nio dagar av musik och fest mitt i Mariehamn, Åland. Högklassiga artister, pulserande atmosfär och kulinariska upplevelser väntar dig i sommar!

Rockoff Festivals hemsida

TRÄSTOCKFESTIVALEN

22-23 JULI, SKELLEFTEÅ

Trästockfestivalen 2023 bjuder på två dagar med livemusik, performance, mat och spännande aktiviteter i natursköna Nordanåområdet.

Trästockfestivalens hemsida

STORSJÖYRAN

28-30 JULI, ÖSTERSUND

Yran i Östersund - Sveriges folkkära festival med kända artister, nostalgiska favoriter och överraskningar. Sju scener, matställen och Storsjöodjur vid Storsjöns strand.

Storsjöyrans hemsida

UPPSALA REGGAE FESTIVAL

28-29 JULI, UPPSALA

Sveriges största reggaefestival med internationella artister och besökare från hela världen. Inget krav på att vara en inbiten reggaefantast, alla är välkomna!

Uppsala Reggae Festivals hemsida
ANNONCE