Nyhet

Keane och Killers samarbetar

Medlemmar ur Keane, The Killers, Mumford & Sons och Noah and the Whale ger ut album tillsammans.

Mt Desolation heter det nya projekt som grundats av Tim Rice-Oxley, till vardags keyboardist i Keane, tillsammans med basisten Jesse Quinn. Till projektet har ett antal namnkunniga indiemusiker anslutit sig. Bland andra Ronnie Vanucci (The Killers), Tom Hobden (Noah and the Whale) och banjospelaren Winston Marshall (Mumford & Sons) medverkar.

Den nybildade konstellationen har bestämt sig för att ge ut ett album med alt. country-låtar, men exakt när detta kommer att ske är ännu oklart.

På bandets blogg står att läsa att idén kläcktes under viss Guinness-påverkan en septembernatt i Dublin. Vännerna Tim Rice-Oxley och Jesse Quinn ville sjunga låtar som Hank Williams, men dagen efter hade idén så gott som dunstat bort. Ett par månader senare påminde Jesse om vad som diskuterats genom att skicka en demo åt Tim. Historien förtäljer väldigt lite om hur projektet förvandlades till något av en indiesupergrupp, men det återstår att se huruvida den ursprungligen dimmiga idén har resulterat i något gott. Skivan har producerats av Emery Dobins i London.


Gruppen uppträder på the Luminaire i London den 4 juni.

ANNONCE