Nyhet

Chuck D är tillbaka

Public Enemy-rapparen attackerar Arizonas nya immigrationslag med låten ”Tear Down That Wall”.

I slutet av april skrev Arizonas kvinnliga guvernör Jan Brewer under en lag riktad mot de 460 000 illegala invandrare som bor i delstaten, varav de flesta är latinos från Mexiko. Enligt lagen ska polisen nu stoppa "misstänkta personer" och kontrollera uppehållstillstånd – och om polisen slappar med det kan medborgarna stämma staten. Det här är upprinnelsen på Arizona nya hårdare tag i immigrationsfrågorna och det gillas inte av vissa musiker.

Arizonas nya och kontroversiella immigrationslag har inte bara fått Rise Against att vakna. Även Chuck D från Public Enemy har fått tummen ur och protesterar med låten "Tear Down That Wall". I den liknar han staten Arizona med "Gestapo border control.". Han har tidigare sagt till Billboard att "guvernören är en Hitler". Lyssna på låten här.

Det är inte första gången Chuck D har ifrågasatt Arizona. 1991 släppte Public Enemy "By The Time I Get To Arizona". En låt som kritiserade Arizona för att inte uppmärksamma Martin Luther King Jr's födelsedag och göra det till en nationaldag.

ANNONCE