Nyhet

The Drums samarbetar med 60-talsikon

Den hajpade Brooklyngruppen spelar in skiva med Shangri-La-sångerskan Mary Weiss.

Det är ingen hemlighet att postpunkarna i The Drums är glada i 60-talet, framför allt dess surfpop. Man kan tänka sig att en dröm har gått i uppfyllelse när bandet nu inleder ett samarbete med 60-talsikonen Mary Weiss, frontfigur i Shangri-La. Bandet som bland annat gav oss hittar som "Leader Of The Pack" och var glada utövare av Phil Spectors "the wall of sound".

Weiss har sedan en tid tillbaka lämnat rampljuset, men The Drums sångare Jonathan Pierce lyckades ändå hitta henne, berättar han för Spinnner:

– Jag och en vän hade en idé att spela in en skiva med henne (Weiss), så vi startade sökandet och det visade sig att hon fortfarande bor i New York. Vi har inte träffat henne än, men vi har pratat i telefon och hon verkar väldigt på på vår idé.

Pierce tror att samarbetet dem emellan kommer att passa som handen i handsken.

– Vi försöker alltid skriva enkla, klassiska poplåtar, precis som 60-talets girl groups gjorde så bra. Så för oss känns det här samarbetet helt naturligt.

När bandet går in i studion igen är dock oklart. Men klart sedan tidigare är att de kommer till Way Out West i Göteborg, som pågår mellan 12-14 augusti.

ANNONCE