Nyhet

Jay-Z till Peace & Love

Det blir hans första svenska festivalspelning någonsin. Även Patti Smith, The Kooks och Danko Jones är klara för Borlängefestivalen.

New Yorks ärrade hiphopveteran kommer åter på besök till Sverige i sommar. Spelningen på Peace & Love blir den enda han gör i Sverige. Tidigare i år var han på ett kort besök i Stockholm och gästade Skavlan.

– Ja, vad kan man säga. En gigant, säger presschef Ronny Mattsson när GAFFA ringer upp honom. Han är en kulturell ikon som brutit väg för både popen och hiphopen.

Ronny Mattsson erkänner att de har jobbat på att få honom till Peace & Love under en längre tid.


– Det här var knappast något beslut som togs i förra veckan. Snarare år sedan. Men det är mycket som spelar in när det gäller artister av den här storleken. Och det är hård konkurrens.

Jay-Z är för närvarande aktuell med skivan "The Blueprint 3" som släpptes i september förra året.

Lite i skuggan av Hiphop-legenden är även rocklegenden Patti Smith, The Kooks och Danko Jones klara. Patti Smith har under sina snart 40 år i branschen tänjt gränserna på hur punkrock kan låta och har med det varit en klar förebild för kvinnliga som manliga artister genom åren. Patti Smith släppte i samarbete med Kevin Shields från My Bloody Valentine en spoken word-skiva med titeln "Spoken Word" 2008. Efter det har det varit tyst om henne på skivfronten.


Peace & Love-festivalen hålls i Borlänge 28 juni - 3 juli.

ANNONCE