Nyhet

Trent Reznor åter albumaktuell

Efter soundtracket till "The Girl with the Dragon Tattoo" kommer nu How to Destroy Angels debut.

Trent Reznor har haft fullt upp det här året. Tillsammans med kollegan Atticus Ross skapades soundtracket till den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor", som har premiär den 21 december. Innan dess hade duon fullt upp med musiken till Facebook-filmen "The Social Network", vilken de fick en Oscar för i februari.  

Nu är emellertid Reznor och Ross redo att ta sig an projektet How to Destroy Angels igen. Tillsammans med Reznors hustru Mariqueen Maandig ska de följa upp den självbetitlade ep:n från förra sommaren med en hederlig fullängdare. Om allt går vägen släpps det än så länge titellösa albumet i början av nästa år, säger Reznor till tidningen Rolling Stone. I intervjun ger han även mer detaljer om arbetet bakom How to Destroy Angels.

– Den första ep:n var resultatet av sex veckor i studion, som ett experiment på vad som kunde hända med musiken. Vi hade egentligen inte tid att utforska musiken mer än så. Man kan säga att ep:n påminde om mina andra projekt och influenser. How to Destroy Angels låter idag som något eget vilket jag är väldigt stolt över och ivrig över att få släppa lös, säger Trent Reznor.  


När GAFFAs recensent Mathias Skeppstedt fick lyssna på ep:n från 2010 beskrev han den som en friare form från Nine Inch Nails: 

"Det är friare, lösare i kanterna och på flera sätt mycket mer spännande musik." Läs hela recensionen här. 

Förutom att vara albumaktuella väntar makarna Reznor och Maandig för närvarande sitt andra barn. 


ANNONCE