Nyhet

50 Cent vill motverka mobbning

Rapparen släpper en bok om egna upplevelser.

Curtis "50 Cent" Jackson var själv skolgårdens skräck under sina skolår men i vuxen ålder har han sadlat om och jobbar nu för att motverka mobbning. Han är en av de kändisar som syns mest i antimobbning-sammanhang just nu.

För ett tag sedan deltog 50 Cent i Guinness World Record-breaking dance party för att samla in pengar till organisationer som arbetar för att motverka mobbning. Nu släpper han också en bok i ämnet. "Playground – The mostly true story of a former bully" utgår från Curtis egna erfarenheter och han hoppas att den ska hjälpa ungdomar att få lite perspektiv.

– Jag är oerhört stolt över min första ungdomsbok eftersom den tar en titt på de omständigheter som omger våra ungdomar idag. Jag drog på mina egna personliga erfarenheter som en tonåring men var glad över att historien tog sitt eget liv. Jag önskar jag hade en sådan här bok när jag växte upp för att få lite perspektiv. Jag har en tonårsson och det var viktigt för mig att ta upp den här fråga för honom och alla tonåringar, berättar 50 Cent i en intervju med MTV.


ANNONCE