Nyhet

By:larm 2012 blir av

Stannar i Oslo utan stöd från kommunen.

GAFFA rapporterade i slutet av september att den norska showcase-festivalen var hotad eftersom kommunen valt att dra in hela stödet på 1,5 miljoner, då redovisning av festivalens ekonomi saknas sedan 2009.

I måndags träffade by:larms festivalledning kulturrådet i Oslo för att rätta till felaktiga uppgifter i kulturrådets budget rekommendationer och berätta mer om årets festival.

Kulturrådet har idag lämnat ytterligare dokument, som till stor del rättar informationen, till byrådet i Oslo. by:larm är av uppfattning att kulturrådet, efter att ha tagit emot de nya uppgifterna, ändå valt att behålla sin tidigare rekommendation till byrådet att festivalen inte ska få något stöd 2012. Festivalledningen är övertygad om att byrådet efter att ha fått de kompletterande uppgifterna kommer att kunna fatta ett beslut baserat på korrekt information.


Det nya dokument ska också visa brister i några av de uttalanden som representanter från Oslo kommun har främjat i media efter offentliggörandet av kulturrådets rekommendation.

by:larm är nöjda med de senaste dagarnas utveckling och vill fortsätta dialogen med kulturrådet och Oslo kommun, skriver de på sin hemsida.

Festivalledningen passar också på att meddela en rekordinskrivning av delegater till by:larm så här långt och att de ser fram emot att arrangera en stor och fin festival i Oslo 2012. De presenterar även åtta nya band som kommer att spela på festivalen:


Korallreven (S)
Masquer (S)
Prinspolo (ICL)
I Got You On Tape (DK)
Maribel (N)
Bloksberg (N)
Envy (N)
Hedvig Mollestad Trio (N)

Bland tillskotten hittar vi två svenska band, Masquer , som släppte albumet "Cover my face as the animals cry" i september och Korallreven som i november kommer ut med debutalbumet "An album".

Hösten 2009 introducerade sig Korallreven till världen genom låten "Loved-Up". Duon som består av Marcus Joons och Daniel Tjäder (även i The Radio Dept)samarbetar på debutalbumet med bland annat Victoria Bergsman som med sin säregna sång bidrog till den andra singeln "Honey Mine". På "An album" återkommer hon i "Pago Pago" och aktuella singeln "As Young As Yesterdays". Albumet släpps i Sverige den 16 november.


Duon Masquer, Kicki Halmos och Pelle Lundqvist, slog igenom med singeln "Happiness", som har spelats flitigt på P3 och de svenska studentstationerna och Masquer har fått stor uppmärksamhet bland musik- och modebloggar som PSL och Dazed Digital. Efter de har duon blivit ett självklart inslag på Stockholms livescener även turnérat som förband åt Asha Ali och The Field. Gruppen gör en spelning i Malmö på Babel den 5 november. Köp biljetter via GAFFA.se/live.

Datumen för by:larm 2012 är satt till den 16-18 februari. Festivalen är Skandinaviens största kongress- och showcasearena för musikbranschen.

ANNONCE