Nyhet

Thåström på turné

Ger 18 konserter under våren.

Thåström har sedan en tid tillbaka arbetat med nytt material. Det är fortfarande oklart när den kommande fullängdaren släpps, men nu presenterar bokningsbolaget Luger en lång turné med punkikonen. Hela 18 datum är inbokade för Thåström, som bland annat ger tre konserter på raken på Cirkus i Stockholm och på Trädgår´n i Göteborg.

Med sig på turnén har han Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam. I bagaget har de en färsk platta, inspelad i Stockholms gamla Klarakvarter och Hammarbyhamnen, som mixats av Michael Ilbert i Berlins klassiska Hansastudio (Iggy Pop, David Bowie, Nick Cave). Skivan beskrivs i ett pressmeddelande som en naturlig fortsättning på "Skebokvarnsvägen 209" och "Kärlek är för dom" och blir Thåströms första på skivbolaget Razzia.

Sven Joachim "Pimme" Eriksson Thåström tog sina första steg in i musikbranschen med punkbandet Ebba Grön. Han, och delar av Ebba Grön, gick sen vidare med Imperiet. Därefter påbörjades en solokarriär med albumet "Thåström" (1989). Solokarriären ställdes några år senare vid sidan för en ytterligare bandsatsningen med Peace, Love & Pitbulls, som bildades 1992 och splittrades 1997. Han har hittills gett ut åtta fullängdare i eget namn, varav "Kärlek är för dom" från 2009 är den senaste fullängdaren.

Vårens konserter med Thåström:

26 februari - Stockholm, Cirkus
27 februari - Stockholm, Cirkus
28 februari - Stockholm, Cirkus
7 mars - Århus, Voxhall
8 mars - Köpenhamn, Store Vega
9 mars - Malmö, KB
10 mars - Malmö, KB
14 mars - Göteborg, Trädgår'n
15 mars - Göteborg, Trädgår'n
16 mars - Göteborg, Trädgår'n
17 mars - Oslo, Sentrum Scene
22 mars - Eskilstuna, Lokomotivet
23 mars - Norrköping, Flygeln
24 mars - Örebro, Conventum
12 april - Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
13 april - Gävle, Gasklockorna
14 april - Falun, Magasinet
18 april - Helsingfors, Tavastia  

Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE