Nyhet

Legendarisk hiphop till Slottsskogen

Way Out West släpper ett av hiphoppens mest långlivade och respekterade namn.

De La Soul är klara för Way Out West. Trion från Long Island, New York, har hållit igång sedan 1987 och släppte 1989 sin debutplatta 3 Feet High And Rising. Den anses vara en av hiphop-genrens mest inflytelserika plattor och har av Rolling Stone utsetts till en av alla tiders femhundra bästa skivor.

Originalsättningen med Kelvin Mercer, David Jude Jolicoeur och Vincent Mason är intakt och senaste plattan First Serve, ett samarbete med franska dj-duon Chokolate och Khalid, släpptes i april i år.

De La Soul besökte Sverige senast i vintras, då de spelade på Münchenbryggeriet i Stockholm. Spelningen tilldelades fem av sex stjärnor av GAFFAs recensent Özgür Kurtoglu.


"Oavsett hur mycket dagens hiphopartister försöker att verka coola och beter sig därefter på sina konserter kommer ytterst få av de egentligen ens i närheten av De La Soul.

Läs hela recensionen här.

Även nigerianska hiphop/soul-artisten Nneka släpptes i dag till Way Out West. Hon slog igenom med debutplattan Victim of Truth år 2005 och är känd för att ha en bredd som sträcker sig mellan hiphop och souls allra bortersta gränser.


ANNONCE