Nyhet

ÄNTLIGEN PÅ SPOTIFY: De La Souls klassiska album på plattformen

Bara veckor efter Trugoy The Doves död har hiphoplegendernas mästerverk äntligen tagit sig till streamingplattformar.

De La Soul har äntligen släppt sina klassiska album som tidigare släppts av Tommy Boy Records på streamingplattformar. Albumen kommer bara några veckor efter Trugoy The Doves död vid 54 års ålder.

Lyssna på 3 Feet High And Rising (1989), De La Soul Is Dead (1991), Buhloone Mindstate (1993), Stakes Is High (1996), Art Officiell intelligens: Mosaic Thump (2000) och AOI: Bionix (2001) nedan.

Tio dagar efter Trugoys död skrev Maseo och Posdnuos brev till sin bortgångne bandkamrat och vän: "Å ena sidan är jag glad att du inte längre behöver lida av smärtan av ditt tillstånd, men å andra sidan är jag extremt upprörd över det faktum att du inte är här för att fira och njuta av det vi arbetat och kämpat så hårt för att uppnå", skrev Maseo på Instagram.


Gruppens tidigare album hölls utanför streamingplattformar på grund av upphovsrättsproblem. 2019 sa Trugoy The Dove i en intervju med Pitchfork att deras streamingproblem kom från Tommy Boys Tom Silverman: "Tommy Boy – Tom Silverman, i synnerhet – trodde inte att 3 Feet High And Rising skulle gå bra alls. På grund av den anledningen bestämde de sig för att inte släppa det."

 



 


LÄS OCKSÅ: De La Souls rörande hyllning till Trugoy The Dove

ANNONCE