Nyhet

De La Souls rörande hyllning till Trugoy The Dove

"Du var hjärtat i vår grupp. Du tillförde så mycket kreativitet, energi och passion till vår musik, och ditt inflytande kommer att märkas i många år framöver".

Tio dagar efter att det rapporterades att De La Souls bandkamrat Trugoy The Dove gått bort vid 54 års ålder, har bandets Maseo och Posdnuos publicerat hyllningar på Instagram till vännens ära.

Båda skrevs som brev direkt till avlidne David Jolicoeur, som han egentligen heter, som diagnostiserades med kronisk hjärtsvikt innan han gick bort.

Posdnuos brev till David börjar: "Du var hjärtat i vår grupp. Du tillförde så mycket kreativitet, energi och passion till vår musik, och ditt inflytande kommer att märkas i många år framöver". Det avslutas med ett hjärtligt tack för allt han tillförde gruppen.


I Maseos brev erkände han den förestående och efterlängtade ankomsten av De La Souls diskografi till streamingtjänster.

"Å ena sidan är jag glad att du inte längre behöver lida av smärtan av ditt tillstånd, men å andra sidan är jag extremt upprörd över det faktum att du inte är här för att fira och njuta av det vi arbetat och kämpat så hårt för att uppnå", skrev han.

"Tyvärr nämns emcees som är i grupper mycket sällan, du och Merce är toppskiktet, ditt bidrag som emcees och låtskrivare har inspirerat många att intensifiera sitt spel".


Maseo och Posdnuos hyllningar till Trugoy följer ett utflöde från hiphopvärlden efter rapparens död, inklusive några ord från Pharrell Williams, Chuck D och Open Mike Eagle.


LÄS OCKSÅ: "Trugoy" från De La Soul död


ANNONCE