Nyhet

Teddybears samarbetar med Beenie Man

Nyss hemkomna från Jamaica där de färdigställt nio nya låtar och jobbat med reggae-idoler.

Teddybears har nyligen spenderat fjorton dagar på Jamaica, och spelat in i legendariska Big Yard i Kingston, berättar Jocke Åhlund för GAFFA. Bland annat har bandet samarbetat med "the King of Dancehall", Beenie Man.

– Vi hade en låt som vi redan påbörjat, där Cee Lo Green hade lagt refräng, men som saknade verser. Nere på Jamaica färdigställde vi den när Beenie Man dök upp i studion och la vers.

Efter några dagar på ön började det dyka upp folk i studion som bandet inte planerat att samarbeta med.

– Ja, alltså ryktet måste börjat gå att vi var där för plötsligt var där ett jävla spring på artister. Vi hade ett otroligt flyt, för det verkade som alla vara sugna på jobba med oss. Tifa, Ward 21, Cutty Ranks och Ninjaman. Alla var där. Och för oss som älskar dancehall och reggae var det här en dröm. Det var ju stora idoler vi fick chansen att jobba med.

Allt som allt kom bandet hem med nio nya låtar, men när eller hur materialet kommer att släppas är ännu oklart. Bandet hade även med sig ett kamerateam som filmade resan och inspelningarna.

– Vi tänkte det kunde vara kul att dokumentera det hela, även om det inte var optimalt att springa runt i våra björnmasker i 30-35 graders värme. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra med det än, men för eller senare kommer man att få ta del av det. 

Jocke Åhlund är även aktuell med sitt och Jockum Nordströms projekt Paddan & Hunden som släpper sitt första album 30 maj.

ANNONCE