Nyhet

Love Antell albumaktuell

Florence Valentine-medlemmen gör musik för de unga och opålitliga – Se och hör singeln "Stjärna där".

Frontmannen från pop- och rockgruppen Florence Valentin, Love Antell, kör solo och släpper 25 april sitt debutalbum "Gatorna tillhör oss". Redan nu kan man se videon till den nya singeln "Stjärna där".

I början av 00-talet grundades bandet Florence Valentin av gäng grabbar ur ett kollektiv i Haninge, söder om Stockholm. Bandets sångare, Love Antell, skrev musiken och texterna i bandet som har hunnit ge ut tre album: "Jonny Drama", Pokerkväll i Vårbygård" och "Spring Rico". Det senaste släpptes av bandet 2009.

Förutom Florence Valentin har Antell ägnat sig åt att spela gitarr i folkrocksgruppen Perssons Pack som han också har hämtat inspiration ifrån.

På den nya skivan och singeln "Stjärna där" hör man Antells verkliga och samtida samhällsskildringar, något som finns kvar från förr.

– I mitt huvud är det här en låt om ungdom. Den är till dom som är för unga för att komma in på krogen, och för gamla för att dra hemma. Dom unga är ju opålitliga, dom har ofta inga pengar, och gör inte som samhället eller vuxna vill. Ibland blir det helt drastiska och tragiska saker på rent infall. Till dom är den här låten, skriver Love Antell i ett pressmeddelande till GAFFA.

Se och hör Love Antells singel "Stjärna där" här:

ANNONCE