Nyhet

Han spelar Freddie Mercury i kommande film

Sacha Baron Cohen har fått en ersättare.

Ben Whishaw. Ringer en klocka?

Då har Queen-gitarristen Brian May och folket bakom filmen om Freddie Mercury lyckats med vad de ville.

Sedan 2010 har det varit klart att Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, Bruno) skulle iträda rollen som en av de största rockrösterna genom tiderna. Men under sommaren meddelades det att Cohen hoppat av projektet. Anledningen? Skådespelaren överskuggade rollen.


– Vad som ledde fram till beslutet de tre senaste filmerna som han gjort – The Dictator, Les Misérables och Hugo – i vilka han gör strålande skådespelarinsatser, men det är Sasha Baron Cohen-roller. Vi ville inte ha några distraktioner i Freddie-filmen, sa Brian May till Rolling Stone.

– Mannen som spelar Freddie, du måste verkligen tro att det är Freddie. Det trodde vi inte skulle hända med Sacha, sa May.

Så nu går rollen till Ben Whishaw istället. Whishaw som kanske främst känns igen från senaste Bond-filmen Skyfall där han spelar Q.


Lyckligtvis är musikvärlden inte ett okänt tema för Whishaw, han var en av de sex skådespelarna som gjorde varsin version av Bob Dylan i filmen I´m Not There från 2007 och han gestaltade Keith Richards i 2005 års Stoned.

Processen med filmen om Queen-sångaren har varit lång men filmen har redan säkrat rättigheterna till ett antal av bandets klassiska låtar som Bohemian Rhapsody, We Will Rock You och Another One Bites The Dust.

När vi kan förvänta oss att se filmen om Freddie Mercury, som avled 1991, är dock än så länge oklart.


ANNONCE