Nyhet

Folkkära artister uppträder på Grammis

Galan har gjort klart med två erkända akter.

Mando Diaos senaste album Infruset har mötts med kritikerhyllningar från de flesta håll sedan det släpptes för ungefär ett halvår sedan. Efter jul har bandet tagit med sig det nya materialet ut på vägarna och spelat live. Nu är de, förutom att de ska spela under kvällen, nominerade i fyra olika kategorier på årets gala: årets album, artist, folkmusik/visa samt årets producent tillsammans med Björn Olsson.

Reeperbahns forne gitarrist och sångare Olle Ljungström släpper sitt nya och åttonde soloalbum Släng In En Clown 11 mars och i höstas kunde man se honom i TV4:s storsatsning Så Mycket Bättre. Under Grammis 2013 kommer han framföra den helt nya sången Världen Är Så Mycket Bättre Nu för första gången.

Tidigare klara artister som uppträder är uppmärksammade Elliphant och soulsångerskan Jasmine Kara.


Priserna delas ut av Svenska avdelningen av International Federation Of The Phonographic Industry och är en sammanslutning av skivbolag, i Sverige cirka 95 procent av skivmarknaden. Grammis går i år av stapeln 20 februari på Circus i Stockholm. Årets upplaga är nummer 30 för galan sedan den första, år 1969, och är enligt organisationen till för att "stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv". Galan sänds live i Sveriges Television.

ANNONCE