Nyhet

Getaway Rock bokar storheter

Presenterar ett dragplåster och sexstjärnig svensk metal.

Gävlefestivalen går idag ut med System Of A Down och Katatonia. Det första bör betraktas som årets stora dragplåster och det andra bör ses som en ytterst hyllad svensk metalakt (Katatonias senaste släpp tilldelades full pott av GAFFAs Tomasz Swieciak).

Den amerikanska metalgruppen System Of A Down gick för cirka sex år sedan ut med att de skulle ha ett uppehåll på obestämd tid, men 2011 återförenades gruppen. Året därefter gav de sig ut på en Europaturné, varav ett stopp skedde i Sverige och på Metaltown. GAFFA var på plats:

"Precis som på skiva sker det mesta av värde live när Serj Tankian och hans teatrala manskap kör all in med sin plojprogressiva discometal. De musikaliska skiftningarna går dock inte i symbios med Serj, som på scen bidrar med håglöshet. Jag minns en spelning på Hultsfred i början av 2000-talet. Inte mycket av gruppens liverepertoar har förändrats. Då blev jag näst intill provocerad av Serj Tankians lättja. Nu förstår jag varför. Serj vill bara återigen illustrera mänsklighetens baksidor." Till recensionen


Förutom ovanstående akter står Getaway Rock i år med In Flames, Deep Purple, Lamb of God med flera.

ANNONCE