Nyhet

MGMT släpper ny skiva

Avslöjar många detaljer i en nyligen gjord intervju.

MGMT avslöjar i det senaste numret av Rolling Stone att de bara har några sista justeringar kvar på uppföljaren till 2010 års Celebration. Sedan drygt ett år tillbaka har gruppen jobbat på det nya albumet tillsammans med producenten Dave Fridmann. Enligt Rolling Stone kommer skivan någon gång i juni.

Ben Goldwasser och Andrew VanWyngarden står den här gången bakom alla instrument till skillnad från Congratulations där de använde sig av ett helt band. Influenser till de nya låtarna ska denna gång ha varit Aphex Twin och housemusik.

Låtar som kommer finnas med bland det nya materialet har titlar som Mystery Disease och Alien Days och det finns också en cover av Introspection som är gjord av 60-talets garageband Faine Jade. Ben Goldwasser säger i intervjun att de "inte försöker göra musik som alla förstår första gången de hör den ... Columbia Records har ingen vision om att vår kommande skiva kommer få en topp 40-placering på några listor."


Congratulations, uppföljaren till Oracular Spectacular som gjorde gruppen känd för den breda massan, fick i en recension av GAFFAs Anna Olsson Fladby fyra stjärnor och hon skrev:

"Det är en något bedövad och lite för långdragen uppföljare, men som ändå känns fräsch. Vilket också var styrkan hos debuten. Förutom ett gäng fruktansvärt dansvänliga låtar då … De kanske är lite förvirrade i fråga om vilken musikalisk riktning MGMT ska utvecklas i, men räkna inte bort dem än." Läs hela recensionen här:

ANNONCE