Nyhet

''Koklocka, det är ju jag!''

Maria vann scentid med MGMT – här berättar hon om hela upplevelsen.

I förra veckan hade GAFFA en tävling där en lycklig vinnare skulle få två biljetter till MGMTs spelning på Cirkus. Men inte nog med det, vinnaren skulle dessutom få chansen att kliva upp på scen tillsammans med bandet och spela koklocka under deras senaste singel Your Life Is A Lie. 27-åriga studenten Maria Ingemarsson hade tidigare sneglat på biljetter till spelningen men tyckt att hon inte haft råd. När GAFFAs tävling dök upp tvekade hon inte.

– Jag är helt omusikalisk av mig men har alltid sagt att om jag skulle vara med i ett band så skulle jag köra koklocka. Så dök den här tävlingen upp på Facebook och jag tänkte "koklockan, det är ju jag!".

Men vad kände du sen när du vann?


– Första tanken var nog "åh nej, varför vann jag det här", för jag är ingen som tycker om att stå på scen. Men när jag hade smält det lite insåg jag att det skulle bli skitkul.

När så söndagen kom begav sig Maria Ingemarsson till Cirkus med en kompis. De mötte upp bandets manager som gick igenom hur det skulle gå till. Hon blev också förvissad om att hon inte behövde vara nervös, för sämre än skådespelaren Henry Winkler (känd som Fonzie i Happy Days), som tidigare gjort jobbet, kunde hon inte göra det. Och det gjorde hon inte heller.

– Det gick bra och var väldigt kul. Men det gick jättefort. Jag trodde jag skulle vara mer nervös men det gick bra. Vi tog två öl innan och det var nog bra, lugnade nerverna lite men inte så man blev full direkt.


Hon hade stått och kikat på spelningen, nästan glömt att hon skulle upp där på scenen och mötte först managern när sista låten spelades. Bandet klev av och de gick sedan på tillsammans när Your Life Is A Lie skulle spelas som extranummer. Sen var det hela över.

Men du ska följa med på resten av turnén nu antar jag?

– Haha, jag fick inget erbjudande om det. Lite tråkigt, men jag har ganska fullt upp så jag hade nog tackat nej ändå. Haha.


ANNONCE