Nyhet

MGMT till Sverige

Beger sig ut på turné med nytt album.

I augusti släpper MGMT nytt album och det efterföljs av en turné som kommer till Sverige 29 september. Skådeplatsen blir Cirkus i Stockholm och biljetterna till spelningen släpps 21 juni.

Redan i januari i år avslöjade Ben Goldwasser och Andrew VanWyngarden en rad detaljer om det kommande albumet i en intervju med Rolling Stone Magazine. De berättade om låtar med titlar som Mystery Disease och Alien Days och att de har tagit med en cover av Introspection som är gjord av 60-talsgaragebandet Faine Jade. Ben Goldwasser sa bland annat i intervjun att de "inte försöker göra musik som alla förstår första gången de hör den ... Columbia Records har ingen vision om att vår kommande skiva kommer få en topp 40-placering på några listor."

Congratulations, uppföljaren till Oracular Spectacular som gjorde gruppen känd för den breda massan, fick i en recension av GAFFAs Anna Olsson Fladby fyra stjärnor och hon skrev:


"Det är en något bedövad och lite för långdragen uppföljare, men som ändå känns fräsch. Vilket också var styrkan hos debuten. Förutom ett gäng fruktansvärt dansvänliga låtar då … De kanske är lite förvirrade i fråga om vilken musikalisk riktning MGMT ska utvecklas i, men räkna inte bort dem än." Läs hela recensionen här:

ANNONCE