Nyhet

Lokalhjältar till Peace & Love

Uppträder på festivalen för 12:e gången.

Borlängebandet Sugarplum Fairy spelade på Peace & Love för första gången 2001 och har sedan dess uppträtt på festivalen varje år, med undantag för 2011. Och i sommar kommer de igen.

Mycket har hänt med bandet sedan första spelningen 1998. Nyligen startade Viktor Norén och Jonas Karlsson bandet Viktor & The Blood och släppte för en månad sedan singeln Kicks Out On A Saturday Night. Kristian Gidlund debuterade nyligen med boken I Kroppen Min – Resan Mot Livets Slut Och Alltings Början, en självbiografisk bok som handlar om hur trummisen drabbats av obotlig cancer. GAFFAs skribent Fredrik Franzén recenserade boken och beskrev den som "en berättelse som berör oss alla – om början och slut, om avundsjuka och medlidande, om att känna sig ensam och om att känna sig älskad, om hur vårt barn-jag lever kvar inom oss medan vi skrumpnar och dör.". Resten av recensionen går att läsa i GAFFAs kommande juni-nummer.

Sugarplum Fairy består av Viktor Norén, Carl Norén, Kristian Gidlund, David Herbert och Jonas Karlsson. Spelningen kommer att äga rum torsdagen den 27 juni och är en konsert som bandet ser fram emot.


– Det kommer bli en väldigt viktig och speciell spelning för oss och vår publik. Det betyder väldigt mycket för oss i bandet att få göra den här spelningen, säger Carl Norén.

ANNONCE